SEGRE

INVESTIGACIÓ

L'atracador va morir de dos trets d'un mosso per l'esquena quan esgrimia una pistola

Agents que van participar en la persecució afirmen que el delinqüent, un veí de Reus de quaranta anys, va apuntar a un d’ells || La Divisió d’Assumptes Interns obre una informació reservada

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’atracador que va morir diumenge a última hora de la tarda a la Bordeta durant una persecució policial va rebre dos trets per l’esquena disparats per un mosso d’esquadra, segons van informar SEGRE fonts judicials. El mort és un veí de Reus d’uns quaranta anys amb nombrosos antecedents (vegeu el desglossament). El còmplice, que va ser detingut després d’amagar-se en un magatzem pròxim, té 44 anys i també és veí d’aquesta localitat.

Els Mossos d’Esquadra van afirmar aquest dilluns en un comunicat que, “segons les declaracions dels agents que van participar en l’operatiu”, el delinqüent que va acabar morint “hauria apuntat amb una arma a un dels mossos, que, al sentir-se amenaçat, va fer ús de la seua arma reglamentària per repel·lir l’atac i va ferir mortalment l’atracador”. Afegeixen que a aquest “se li van localitzar dos armes”. Aquestes estarien en una bossa, segons fonts properes al cas, i serien pistoles simulades que un informe determinarà si haurien estat trucades.

L’Àrea d’Investigació Criminal s’ha fet càrrec de la investigació, però, al seu torn, la Divisió d’Assumptes Interns ha obert una informació reservada. També ha d’aclarir a quina distància es van produir els trets. La policia científica va tornar aquest dilluns al matí a la zona per trobar noves proves. La persecució de diumenge va començar quan els Mossos d’Esquadra van tenir coneixement, a les 19.37 hores, d’un atracament a la gasolinera de Corts Catalanes, a Balàfia. Dos atracadors havien fugit amb 500 euros després de ferir amb un tornavís l’empleat.

Falta per aclarir a quina distància es van produir els trets i si les pistoles de l’atracador eren simulades

Un testimoni va facilitar la matrícula de la furgoneta, que es va comprovar que havia estat robada a Reus el passat 20 d’abril. El dispositiu policial va localitzar el vehicle poc després a l’altura del cementiri circulant per la carretera N-240 en sentit Tarragona i es va iniciar una persecució, en la qual també va participar la Guàrdia Urbana, pels Magraners i la Bordeta.

La furgoneta va envestir lateralment un cotxe patrulla per fer-lo fora de la carretera i va estar a punt d’atropellar una jove. Durant la fugida, van xocar amb diversos cotxes i van seguir camps a través fins que el vehicle va quedar atrapat en un talús enmig d’una finca. Els atracadors van fugir a peu: l’un va morir a trets i l’altre es va amagar en un magatzem i va ser detingut.

Mapa dels fets

Aquests són els punts clau de la persecució que Mossos i Guàrdia Urbana van fer als atracadors pels carrers de Lleida, segons les dades de les fonts policials. Els punts s'han localitzat de forma aproximada sobre el mapa i s'han ordenat cronològicament. 

Amb antecedents per múltiples robatoris violents Els dos atracadors acumulen nombrosos antecedents policials per robatoris violents i amb força, furts, robatori amb força en interior de vehicle, robatori de vehicles (com la furgoneta que portaven) i atemptat i desobediència als agents de l’autoritat. Tots dos són veïns del barri de Sant Josep Obrer de Reus i vivien d’okupes, segons van informar fonts properes al cas. L’atracador mort tenia vincles amb Lleida, mentre que l’altre no havia estat mai a la ciutat. D’altra banda, el propietari de la finca on va acabar la persecució, Josep Ribas, va explicar aquest dilluns que “el meu fill es va creuar amb la furgoneta i un cotxe dels Mossos que la perseguia. Poc després, vaig començar a rebre trucades dient- me que hi havia un mort al meu terreny”. Ribas va afegir en aquest sentit que “la furgoneta va arrancar tres tanques perquè anava com un llamp camps a través”.

La furgoneta robada que van utilitzar els atracadors per fugir.

L'atracador va morir de dos trets d'un mosso per l'esquena quan esgrimia una pistolaItmar Fabregat

El propietari de la finca mostra una de les tanques que van fer caure.

L'atracador va morir de dos trets d'un mosso per l'esquena quan esgrimia una pistolaÒscar Mirón

Diversos agents dels Mossos al costat del cadàver d’un dels assaltants. L’altre va ser detingut en una casa pròxima.

Diversos agents dels Mossos al costat del cadàver d’un dels assaltants. L’altre va ser detingut en una casa pròxima.ITMAR FABREGAT

tracking