SEGRE

TRÀNSIT

Semàfor amb càmera controvertit

Una plataforma de motociclistes denuncia que el de Príncep de Viana és il·legal i perillós perquè l’ambre dura només 2 segons || La Paeria replica que són 3, com diu el Servei Català de Trànsit

Al fons, el semàfor amb càmera de Príncep de Viana.

Al fons, el semàfor amb càmera de Príncep de Viana.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La plataforma ciutadana Unió Internacional per a la Defensa dels Motociclistes ha denunciat davant de la Paeria que el semàfor amb càmera per caçar els conductors que se’l salten en roig situat al número 45 del carrer Príncep de Viana, a la cruïlla amb Prat de la Riba, suposa un risc perquè la fase en ambre dura només dos segons. Assegura que aquest temps, que ha cronometrat in situ i ha gravat en vídeo, és “insuficient per garantir la seguretat viària”, i afegeix que “posa en perill la seguretat jurídica dels conductors” de qualsevol vehicle, no només de motos, a més d’incomplir el reglament general de circulació. Les multes per saltar-se un semàfor comporten 200 euros de sanció i la pèrdua de 4 punts.

L’entitat argumenta que no s’han tingut en compte “els temps de resposta i els espais necessaris per aconseguir una velocitat zero” des de la màxima permesa en aquest vial, que és de 50 quilòmetres per hora. En aquest sentit, un portaveu de l’entitat va explicar que el temps per aturar un vehicle de forma no brusca és de nou segons. Va concretar que la desacceleració d’un vehicle és de set quilòmetres per hora cada segon, als quals s’haurien de sumar uns dos segons més del temps de resposta del conductor.

L’entitat reclama que s’ampliï fins a set segons per donar més temps per frenar

“Tot i això, hem demanat ampliar el temps només fins a set segons”, va subratllar. A més de presentar un “informe denúncia” a l’ajuntament, la Unió Internacional per a la Defensa dels Motociclistes també ha penjat una alerta pública d’aquesta situació a la seua pàgina web i a les xarxes socials per advertir els conductors de forma generalitzada. D’altra banda, la plataforma denuncia també que la senyalització de la presència de càmeres en aquest semàfor està situada en un lloc “on no pot ser advertida pel conductor”. Detalla que és “aproximadament trenta metres després d’haver depassat les càmeres”, així com “a cinc metres del ferm i en el sentit contrari de la marxa”. Tot plegat suposa, segons remarca l’entitat, un incompliment de quatre articles del reglament general de circulació.

Per la seua banda, la regidora de Seguretat, Sara Mestres, va negar que la fase en ambre del semàfor amb càmera de Príncep de Viana qüestionat per la plataforma sigui de només dos segons. Va assegurar que “és de tres, com tots els semàfors de la ciutat”, i va recalcar que així ho estableix la normativa del Servei Català de Trànsit (SCT). A més a més, va subratllar que aquest semàfor compta amb senyalització vertical que adverteix de la seua presència, malgrat que no seria necessari per normativa.

El tinent d’alcalde Fèlix Larrosa va indicar també que no hi ha cap normativa que determini com s’han de senyalitzar aquests dispositius i, tanmateix, “la Paeria l’ha senyalitzat verticalment”. Així mateix, Larrosa va desqualificar el mesurament del temps fet per l’entitat apuntant que “mesurar in situ el temps del semàfor és impossible, ja que el temps de reacció per iniciar-lo i parar-lo no és zero”.

tracking