SEGRE

Presó sense fiança per a l'acusat d'atracar la benzinera de Balàfia

El detingut ha negat que ni ell ni el seu amic, mort a trets durant la persecució, portessin cap arma

Un vehicle dels Mossos d'Esquadra aquest dimecres a l'edifici judicial de Lleida.

El jutge ordena presó sense fiança per a l'acusat d'atracar la benzinera de BalàfiaLleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat d'instrucció número 1 de Lleida ha ordenat presó provisional comunicada i sense fiança per a l'acusat d'assaltar una benzinera al barri de Balàfia el passat diumenge. Ho ha fet després d'escoltar la declaració del detingut, que ha negat que ni ell ni el seu amic, que va resultar mort per trets durant la persecució, portessin cap arma.

Abans de la declaració de l'acusat, el jutge ha ordenat que tothom sortís de la sala. Només han quedat el presumpte atracador, els agents, advocats, el secretari i el jutge. La porta, fins i tot, s'ha tancat amb clau, un fet ben poc habitual en aquest tipus de declaracions. El jutge, a banda de l'atracament a la benzinera, també vol saber com i de quina manera es van produir els trets que van acabar amb la vida del seu company, tots dos amb nombrosos antecedents per robatoris.

El detingut està acusat d'un delicte de robatori amb violència i intimidació. El jutjat ha obert dues causes, una per l'atracament i l'altra en relació a la mort del seu company, tot i que el detingut només està sent investigat pel robatori.

L’altre atracador va morir diumenge a última hora de la tarda a la Bordeta, durant una persecució policial després de rebre dos trets per l’esquena disparats per un mosso d’esquadra, segons va avançar SEGRE. L’agent hauria disparat a la víctima a més de cinc metres de distància, segons fonts properes al cas. La Policia catalana i el jutjat investiguen si l’atracador va amenaçar els agents amb les armes o bé les van trobar en una bossa o dins de la furgoneta, com ja va apuntar aquest dimarts aquest diari. L’Àrea d’Investigació Criminal s’ha fet càrrec de la investigació, però, al seu torn, la Divisió d’Afers Interns ha obert una informació reservada. Les indagacions hauran de determinar amb exactitud com es va produir el desenllaç de la persecució.

tracking