SEGRE

SOBIRANISME

'Forcen' la UdL a debatre la seua adhesió al Pacte pel Referèndum

Docents, PAS i alumnes presenten firmes per votar-ho en el consell de govern

Imatge d’arxiu d’un consell de govern de la Universitat de Lleida.

Imatge d’arxiu d’un consell de govern de la Universitat de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Docents i investigadors, personal d’administració i serveis (PAS) i estudiants de la Universitat de Lleida (UdL) han presentat les firmes necessàries perquè el pròxim consell de govern debati, i voti si escau, si la institució s’adhereix o no al Pacte Nacional pel Referèndum, la plataforma que defensa la celebració d’un referèndum sobre la independència de Catalunya.

Per poder incloure alguna qüestió en l’ordre del dia del consell de govern de la UdL són necessàries les firmes d’una cinquena part dels seus integrants. Són cinquanta-quatre en total, amb la qual cosa es requereixen onze firmes i els que fan la proposta ja les han registrat, de manera que en el consell previst per al proper dia 15 de juny s’haurà de debatre. Josep Maria Romero, membre del PAS i un dels signants, considera que la UdL, “com a espai de debat d’idees i generació de coneixement, ha d’atendre el clam que la majoria de la societat reclama”.

El Pacte Nacional pel Referèndum va anunciar dies enrere que diverses universitats públiques catalanes debatrien propostes en el mateix sentit que ho farà la Universitat de Lleida en els respectius òrgans de govern. Així mateix, va afegir que una vintena d’exrectors hi han mostrat el seu suport explícit, entre els quals hi ha el de la UdL Joan Viñas.

Més de quinze mil particulars i entre dos-centes i tres-centes entitats de Lleida de diferents àmbits han firmat la seua adhesió a favor del Pacte pel Referèndum. De fet, només durant la jornada de Sant Jordi es van recollir al voltant de quinze mil firmes a les comarques de Ponent. A tot Catalunya, s’ha arribat a les cinc-centes mil adhesions.

Jornada festiva i cultural a favor de la independència dissabte L’assemblea territorial de l’ANC celebra el proper dissabte dia 27, de les 10.00 a les 14.00 hores, una jornada festiva a favor de la independència a l’avinguda Francesc Macià. L’eix central de les activitats girarà entorn de la cultura, les pensions i la investigació, amb la projecció de documentals sobre el greuge de l’Estat cap a Catalunya en aquestes matèries i amb entrevistes en directe a personalitats d’aquests àmbits. També hi haurà tallers per a nens i hi col·laboraran uns vint-i-cinc voluntaris.

tracking