SEGRE

INVESTIGACIÓ

Fiscalia vol la reconstrucció de la persecució mortal de l'atracador

El conseller d’Interior reitera que els lladres anaven armats i que el mosso va disparar en “defensa pròpia” || El jutjat ha obert una causa per la mort

L’atracador va morir a uns 20 metres de la furgoneta que va abandonar amb el seu còmplice.

L’atracador va morir a uns 20 metres de la furgoneta que va abandonar amb el seu còmplice.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Fiscalia sol·licitarà al jutge una reconstrucció del final de la persecució policial de diumenge passat que va acabar amb la vida d’un atracador. El jutjat d’Instrucció número 1 de Lleida ha obert dos causes, una per l’atracament comès a la gasolinera de Balàfia i una altra per la mort d’un dels dos atracadors, que va morir als afores de la Bordeta al rebre dos trets per l’esquena d’un dels mossos d’esquadra que el perseguia.

El Ministeri Públic espera conèixer els detalls de l’autòpsia i la investigació haurà d’aclarir si es va produir alguna mena de negligència. En aquest tipus de casos, les reconstruccions aporten dades concretes del succeït, com ara el lloc en el qual es trobaven els policies i els delinqüents, la distància des de la qual es van produir els trets i on eren les armes dels atracadors.

Per la seua part, el conseller d’Interior, Jordi Jané, va reiterar aquest dijous des de Barcelona, en declaracions recollides per ACN, que els dos individus “anaven armats, perquè al lloc es van trobar dos pistoles”. Unes armes que han resultat ser simulades. Jané va ratificar d’aquesta manera la versió dels Mossos en una nota de premsa sobre el fet que el delinqüent que va morir “hauria apuntat amb una arma un dels mossos, el qual, al sentir-se amenaçat, va fer ús de la seua arma reglamentària per repel·lir l’atac, ferint mortalment l’atracador. Ho va fer en defensa pròpia”.

També va remarcar que els dos atracadors comptaven amb nombrosos antecedents policials per robatoris amb violència i que la fuga que van protagonitzar amb la furgoneta va posar en risc nombrosos conductors i també una jove que va estar a punt de ser atropellada. L’altre atracador, que dimecres va ingressar preventivament a la presó després de passar a disposició judicial, va declarar que ni ell ni el seu company portaven armes, ni reals ni simulades, ja que no anaven armats. Van atracar la gasolinera amb passamuntanyes i perruques i van agredir l’empleat amb un tornavís.

Per la seua banda, el sindicat dels Mossos d’Esquadra Uspac va assegurar aquest dijous els agents es van trobar amb “una situació d’extrema gravetat” i els va mostrar un “total suport per la seua professionalitat i la seua actuació irrefutable”.

tracking