SEGRE

El Govern aprova els nous termes per a l'avaluació de primària

S’estrenaran aquest final de curs i són: ‘assoliment excel·lent’, ‘assoliment notable’, ‘assoliment satisfactori’ i ‘no-assoliment’

Imatge d'arxiu d'alumnes realitzant les proves de competències bàsiques de primària.

El Govern aprova els nous termes per a l'avaluació dels alumnes de primàriaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern de la Generalitat ha donat el vistiplau al nou model d’informe d’avaluació per als alumnes de l’educació primària que els centres educatius catalans aplicaran aquest final de curs. Segons el Govern, “l’avaluació per competències suposa situar l’alumne com a protagonista del seu aprenentatge i l’ajuda a ser més competent”.

Aquest nou model es basa en les competències bàsiques fixades al currículum i deriva de l’Ordre d’avaluació de l’educació primària aprovada el 2016.

Per donar a conèixer els continguts i objectius de les avaluacions per competències entre les famílies, el departament d'Ensenyament ha elaborat un document informatiu que es repartirà als centres.

Les avaluacions abasten els àmbits lingüístic, matemàtic, coneixement del medi, artístic, educació física i educació en valors.

A final de cicle, 2n, 4t i 6è d’educació primària, també s’avaluaran els àmbits d’aprendre a aprendre; autonomia, iniciativa personal i emprenedoria; i digital.

En cadascun dels àmbits, el nou sistema d’avaluació es durà a terme amb els termes següents:

  • Assoliment excel·lent
  • Assoliment notable
  • Assoliment satisfactori
  • No-assoliment
tracking