SEGRE

EQUIPAMENTS

'Overbooking' a les escoles bressol de Cappont, La Mitjana i Albarés

Gairebé el doble de preinscrits que vacants en la primera, i també ‘sobren’ nens en les d’El Rellotge i Balàfia || Només 4 o 5 per a 14 places a Llívia, Raimat i Sucs

La setmana passada es va celebrar el sorteig per desfer els empats a punts de la preinscripció.

La setmana passada es va celebrar el sorteig per desfer els empats a punts de la preinscripció.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les escoles bressol municipals de Cappont, La Mitjana i Albarés, i en menor mesura El Rellotge, Balàfia i Vailet, tenen overbooking d’alumnes preinscrits per al pròxim curs mentre que en d’altres, com les de Llívia, Raimat i Sucs, s’han apuntat molt pocs nens.

Es tracta d’una situació similar a la que hi ha cada any en la preinscripció de P-3, en la qual uns col·legis s’omplen ràpidament mentre que en altres sempre queden vacants al final del període de peticions de primera opció. En concret, l’escola bressol de Cappont té 77 inscrits per a 40 places; La Mitjana, 77 per a 59; i Albarés, 78 per a 60. Així mateix, la d’El Rellotge en té 44 per a 35 vacants; la de Balàfia, 66 per a 60, i Vailet, 27 per a 19.

Així mateix, d’altres han omplert just les places que oferien, com la de la Bordeta (38) i la de la Generalitat (33). O gairebé, com la dels Magraners (13 per a 14 vacants), Ronda (36 per a 38), Centre Històric (15 per a 18), Parc de Gardeny (34 per a 39) i Gargot (31 per a 36). La resta de guarderies tenen vacants.

Les que més en tenen són les de Llívia i Raimat, amb quatre inscrits per a 14 places, i la de Sucs, amb 5 per a 14. La del Secà té 37 sol·licituds per a 55 vacants; 26 per a 38 la de Pardinyes; i Germans Grimm, 10 per a 20.

Aquest any, les escoles bressol han rebut en global 676 sol·licituds durant la preinscripció per a les 644. Aquesta situació d’excés de peticions no es donava des de fa tres cursos. La preinscripció per a l’actual va ser ja l’inici de la remuntada, amb gairebé la mateixa demanda que oferta, després d’anys de punxada.

claus

  • Calendari. El proper 5 de juny es farà públic el llistat definitiu d’alumnes admesos a les escoles bressol i el termini de matrícula s’iniciarà aquell dia i finalitzarà el dia 22.
  • Preus. El preu de la matrícula és de 50 euros i el servei educatiu és de 90 al mes, encara que tots dos poden tenir bonificacions del 25%, 50% i 75%, per raons econòmiques o situació familar. El menjador costa 120 euros al mes d’octubre a maig, mentre que el setembre val 60 i juny, 90. 
tracking