SEGRE

EQUIPAMENTS

El museu de la Ciència de Gardeny obre per fi el 21 de juny

Per fases, i exposarà el llegat de Joan Oró

L’arquitecte Toni Gironès va oferir ahir una visita d’obres del recinte als veïns de la Mariola.

L’arquitecte Toni Gironès va oferir ahir una visita d’obres del recinte als veïns de la Mariola.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Museu del Clima i de la Ciència de Gardeny serà inaugurat a la fi el proper 21 de juny, nou anys després de l’inici del projecte, i amb l’exposició permanent del llegat del científic lleidatà Joan Oró, que està emmagatzemat en caixes des del 1999.

L’arquitecte del projecte, Toni Gironès, va oferir aquest dimarts una visita d’obres per l’espai museístic als veïns de la Mariola. Durant el recorregut, Gironès va destacar que els visitants podran experimentar el clima de Ponent a través de les transicions entre els espais interiors i exteriors del museu, amb una extensió de 50.000 metres quadrats.

Les obres han anat avançant en la mesura que la disponibilitat pressupostària ho permetia i aquest dimarts ja estaven instal·lades les passarel·les de ferro antilliscants i una lona a quatre metres del terra a l’àrea central del museu per proporcionar ombra als visitants mentre no creixin les plantes enfiladisses (glicines) de la pèrgola enjardinada prevista.

Aquesta àrea, que es pot veure a la foto, incorporarà també cent aspersors de vapor d’aigua per refrescar els assistents. Acollirà tallers de dinamització científica per fer pedagogia sobre el clima.

tracking