SEGRE

TRÀNSIT

La Paeria es planteja que els radars multin a menys de 65 km/hora

Ho estudiarà per reduir el nombre d’accidents i millorar la seguretat || Enguany hi ha hagut 25 persones atropellades, menys que en el mateix període del 2016

Els Bombers van retirar l’arbre i la Guàrdia Urbana va haver de regular el trànsit ahir a Blondel.

Els Bombers van retirar l’arbre i la Guàrdia Urbana va haver de regular el trànsit ahir a Blondel.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria s’ha plantejat la possibilitat de reduir el límit de tolerància dels radars de velocitat que hi ha a la ciutat –que actualment multen a partir dels 65 quilòmetres per hora– per combatre els accidents de trànsit i millorar la seguretat viària. Les xifres de ferits en sinistres i atropellaments han descendit en els primers cinc mesos d’aquest any respecte al mateix període del 2016, però la Paeria entén que cal augmentar les mesures preventives perquè es redueixin encara més.

Concretament, aquest any un total de 100 persones han resultat ferides en accidents i 25 han estat atropellades, per les 109 i 28 dels cinc primers mesos de l’any passat, respectivament. La Paeria considera que els registres d’aquest any són encara alts i per aquesta raó es portaran a terme dos iniciatives: una campanya de sensibilització sobre seguretat viària i un estudi sobre si s’ha de reduir la velocitat límit en els radars.

Val a recordar que un home de 84 anys va resultar ferit greu dilluns al ser atropellat en un pas de vianants de l’avinguda del Segre (vegeu el diari d’aquest dimarts). L’octogenari va ser traslladat a l’hospital Arnau de Vilanova i, posteriorment, a la Vall d’Hebron, on aquest dimarts encara estava ingressat a la Unitat de Cures Intensives, al departament de Traumatologia, i el pronòstic era estable, segons va informar l’hospital. Es va fracturar el maluc i va patir policontusions.

D’altra banda, un camió va xocar aquest dimarts al matí contra un arbre a l’avinguda Blondel, entre la Paeria i la plaça Sant Francesc. Els Bombers de la Generalitat van rebre l’avís a les 11.10 hores. Pel que sembla, el camió va xocar contra un arbre i, a conseqüència de l’impacte, va arrancar una branca que va caure a sobre d’un altre vehicle que circulava just al darrere. Cap persona va resultar ferida en l’accident i només va caldre lamentar danys materials. La Guàrdia Urbana va tallar el trànsit en aquest tram de l’avinguda per facilitar les tasques de retirada de l’arbre juntament amb treballadors d’Ilnet, dels serveis municipals de Jardineria i una dotació dels Bombers, que van utilitzar una motoserra. Cap a les 11.50 hores, la Urbana va restablir la circulació.

tracking