SEGRE

INVESTIGACIÓ

L'atracador mort a trets duia les armes en una bossa i una bala va impactar a la motxilla del viu

El mosso d’esquadra que va disparar havia dit que un fugitiu l’havia apuntat amb una pistola || Fonts policials destaquen que el jutge no ha vist motius de moment per actuar contra els agents

La furgoneta dels fugitius, a la dreta; la víctima, al centre, i la Bordeta al fons.

La furgoneta dels fugitius, a la dreta; la víctima, al centre, i la Bordeta al fons.ITMAT FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’atracador que va resultar mort el passat 21 de maig a la Bordeta pels trets d’un mosso que el perseguia portava les dos pistoles simulades en una bossa, segons ha pogut saber aquest diari de fonts solvents. Les mateixes fonts han assenyalat que una bala disparada pels policies va impactar contra la motxilla que l’altre atracador, que va ser detingut, portava a l’esquena. Cap d’aquestes dades havia estat divulgada.

Un portaveu dels Mossos va declinar aquest dimecres confirmar-les o desmentir-les oficialment al·legant que la investigació està judicialitzada, però aquest diari ha pogut contrastar-les en fonts policials coneixedores del cas. Aquestes mateixes fonts van destacar aquest dimecres que les dos dades consten a les diligències judicials i que, malgrat tot, el magistrat no ha estimat pertinent prendre mesures preventives contra els dos agents (vegeu el desglossament).

Les dades no s’havien divulgat, però el jutge de moment no ha pres mesures contra els agents

S’ha de recordar que, segons la informació oficial facilitada fins ara, els dos agents que van intervenir en el succés han explicat que un dels policies va veure com un fugitiu l’apuntava, motiu pel qual es va sentir amenaçat i va repel·lir l’atac amb la seua arma reglamentària, la qual cosa va causar la mort de l’atracador. Aquest va rebre dos trets per l’esquena, com va avançar aquest diari.

La dada coneguda aquest dimecres resulta sorprenent perquè difícilment podia apuntar el fugitiu els agents si les pistoles simulades que portava eren a la bossa i no a les seues mans. El jutjat determinarà ara si l’agent va veure que el fugitiu volia treure alguna cosa de la bossa i es va sentir intimidat, i en el supòsit que això es consideri provat, haurà d’estimar si aquesta circumstància avala que el policia actués en legítima defensa.

Pel que fa a l’altra dada nova a què ha tingut accés aquest diari –la bala que va impactar a la motxilla de l’altre fugitiu–, la investigació judicial haurà de determinar d’on procedeix aquest projectil. Per tal com en cap moment s’ha posat en dubte que els fugitius no van disparar, sembla clar que la bala procedeix d’una de les armes reglamentàries dels agents, per la qual cosa el jutge investigarà si els policies van disparar apuntant també aquest delinqüent o bé es tracta d’un succés accidental. Els fugitius havien atracat poc abans la gasolinera del carrer Corts Catalanes, a Balàfia.

Les claus

  • Succés. Dos individus van atracar la gasolinera de Corts Catalanes, a Balàfia, el passat 21 de maig i van protagonitzar una fugida en la qual un mosso va disparar contra un dels atracadors, que va resultar mort.
  • Versió policial. Segons els Mossos, un agent va veure que un dels fugitius l’apuntava i va disparar amb l’arma reglamentària.
  • Noves dades. El fugitiu que suposadament va apuntar i que després va morir per trets d’un mosso portava les armes en una bossa. A més, una bala va impactar a la motxilla del còmplice, que va ser detingut. 

“Aquestes dades estan justificades en la causa que instrueix el jutjat” Fonts policials coneixedores d’aquest cas van assenyalar aquest dimecres que aquestes dos dades consten a la causa que instrueix el jutjat, en la qual s’han donat explicacions que, pel que sembla, han estat suficients perquè el magistrat no hagi pres de moment cap mesura preventiva contra els agents. Aquestes mateixes fonts van fer notar que, en el supòsit que la bala hagués impactat directament a la motxilla de l’atracador que va ser detingut, l’hauria travessat i hauria causat greus ferides al fugitiu, que no va ser el cas (va resultar il·lès), de manera que el projectil podria procedir d’un rebot. També estaria justificat, segons aquestes fonts, el fet que l’atracador que va resultar mort portés les armes a la bossa i no a les mans malgrat que el policia que li va disparar va dir que l’havia apuntat. En aquest cas, tanmateix, les fonts consultades no van precisar quin tipus d’explicació pot justificar la dada coneguda ara. La Fiscalia ha demanat la reconstrucció dels tràgics successos registrats fa 11 dies per determinar si cal depurar responsabilitats. La reconstrucció es farà en les properes setmanes.

tracking