SEGRE

UNIVERSITAT

L'Estat rectifica i concedeix una beca que va denegar per només 55 euros

A una alumna de Medicina de la UdL, després de tornar la seua mare el pla Pive

Raquel Muñoz Páez.

Raquel Muñoz Páez.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Final feliç per a l’estudiant de la UdL que es va quedar sense beca perquè la seua mare va rebre un ajut del pla Pive per a la renovació del cotxe el 2015. Poc més de tres setmanes després que aquest diari publiqués el cas, l’Estat ha rectificat la seua postura i ha concedit la beca a Raquel Muñoz Páez, l’alumna gaditana de primer de Medicina. Això sí, per aconseguir-ho la mare ha hagut de tornar els 1.500 euros que va cobrar per entregar el cotxe vell, a instàncies de la Generalitat (és la que gestiona els ajuts, encara que les concedeix l’Estat).

Aquest fet havia provocat que la unitat familiar (és viuda) superés en 55,48 euros el màxim de guanys patrimonials i rendiments del capital mobiliari, fixat en 1.700 euros, i l’havia deixat sense beca, malgrat que sí que complia el requisit econòmic general relatiu a la renda i els condicionants acadèmics.

“La Generalitat es va posar en contacte amb la meua filla i li va dir que si tornava el Pive podria rebre la beca. L’he tornat i ara ens ha arribat la concessió d’una beca de 2.716,33 euros”, va explicar Rosa Páez, mare de la jove afectada. A més de la devolució dels 1.500 € del pla Pive, Páez en va haver de pagar 91 més en concepte d’interessos.

Ara té pendent reclamar els impostos que va pagar per l’ajut rebut dins de l’IRPF, ja que el pla Pive també tributa. “Al final, la beca serà inferior perquè he hagut de tornar aquests altres diners, però val més això que res. A més, ho vam denunciar no només per una qüestió de diners, sinó també perquè altres persones sàpiguen que pot passar-los això”, va explicar, satisfeta per la resolució del problema de la seua filla.

La dada

  • 2.716 euros. És l’import de la beca que finalment ha rebut l’alumna de la UdL Raquel Muñoz Páez, que inicialment se li havia denegat perquè la seua mare havia cobrat 1.500 euros del pla Pive i això feia que superés els requisits en 55,48 euros. 

El Govern anuncia 1.523 milions per a beques aquest any El ministre d’Educació, Íñigo Méndez de Vigo, va xifrar aquest dimecres en 1.523 milions la partida per a beques d’aquest any, un 1,46% més que el 2016. Del total, 1.420 milions seran per a beques generals i de mobilitat, la xifra més alta de la història a l’acumular un augment del 25% des del 2012. Aquesta partida també finançarà el programa Erasmus+ i ajuts per aprendre idiomes. El ministre va dir que el pressupost d’Educació assolirà els 2.209 milions (+2,39%) i va detallar que hi haurà cinquanta milions per a la compra de llibres de text.

tracking