SEGRE

El Govern aprova que els alumnes puguin obtenir el títol de l'ESO amb dos suspensos

Sempre que no siguin de forma simultània Llengua Castellana i Literatura

El portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo, i la ministra d'Agricultura, Isabel García Tejerina, a l'inici de la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres.

El Govern aprova que els alumnes puguin obtenir el títol de l'ESO amb dos suspensosEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha aprovat aquest divendres el Reial Decret que regula l’obtenció dels títols de Batxillerat i de graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO) i que estableix que aquest últim es podrà obtenir amb dos suspensos, sempre que no siguin de forma simultània Llengua Castellana i Literatura i Matemàtiques. La norma estableix, així mateix, que en el Títol de Graduat en ESO constarà la qualificació final: la mitjana de les qualificacions numèriques obtingudes en cada una de les matèries cursades, expressada en escala d’1-10, ha informat en una nota el Ministeri d’Educació.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, el portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo, ha explicat que aquest Reial Decret és resultat del decret-Llei de 9 de novembre en el que, després dels acords d’investidura i l’anunci del president del Govern, Mariano Rajoy, s’ajornaven els efectes acadèmics de les avaluacions, en contra del que establia la Lomce.

Méndez de Vigo ha assenyalat que el Reial Decret regula "detalladament" aquesta qüestió i ha precisat que totes les comunitats autònomes "coneixien ja des de desembre el seu contingut". Segons aquesta norma, per aconseguir el títol de Batxillerat és necessària l’avaluació positiva en totes les matèries dels dos cursos, amb una qualificació final que resultarà de la mitjana aritmètica de les qualificacions numèriques de cada una de les matèries cursades durant els dos anys expressada, igualment, en escala d’1-10.

El decret determina les condicions per a l’obtenció dels títols d’ESO i Batxillerat "fins l’entrada en vigor del resultant del Pacte d’Estat", segons la nota del Ministeri.

Per a la seua elaboració han estat consultades les comunitats autònomes al si de la Conferència Sectorial d’Educació i han emès informes el Consell Escolar de l’Estat i el Consell d’Estat.

En la seua compareixença, Méndez de Vigo ha assegurat que "totes" les avaluacions de Educación Secundaria Obligatoria (ESO) fixades per la Lomce s’estan celebrant amb "absoluta normalitat" a tot Espanya, "de la qual cosa ens congratulem".

El portaveu del Govern s’ha posat la "gorra" de ministre d’educació per desitjar "molta sort" a tots els alumnes que realitzaran la nova selectivitat de la Lomce, denominada Avaluació de Batxillerat per a l’Accés a la Universitat, unes proves que comencen la propera setmana. Méndez de Vigo s’ha mostrat convençut que els estudiants tindran èxit "perquè estan ben preparats" i que l’any que ve "gaudiran de la universitat".

tracking