SEGRE

URBANISME

La Paeria insta el Govern a assumir el control de Biloba i Postius vol mediar

El pla d’autoprotecció continua sense tramitar-se

Postius, ahir en una roda de premsa amb la resta de regidors.

Postius, ahir en una roda de premsa amb la resta de regidors.PDECAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament ha enviat un requeriment a la Generalitat, firmat per la regidora responsable de Seguretat Ciutadana, Sara Mestres, en el qual reclama que assumeixi l’homologació del pla d’autoprotecció de la discoteca Biloba. L’escrit recull la interpretació de la normativa dels tècnics municipals i conclou que és la Comissió de Protecció Civil de Catalunya la que ha d’assumir aquest tràmit perquè es tracta d’“una activitat de temporada”, ja que només obre de maig a octubre.

L’ajuntament manté aquesta postura, malgrat que el Govern en reiterades ocasions ha declinat assumir l’homologació, a l’entendre que li correspon a la Paeria. La discoteca, igual que The Hill de Gardeny, està funcionant des de fa algunes setmanes sense disposar d’aquest document homologat i el desacord entre administracions impedeix als seus promotors completar aquest tràmit.

El president del grup del PDeCAT i Unió a la Paeria, Toni Postius, va afirmar aquest dijous que aquesta situació és “completament irregular” i va reclamar que es garanteixi la seguretat. Postius va assegurar que ha traslladat al govern municipal i al delegat del Govern, Ramon Farré, una oferta per actuar com a mediador en aquesta qüestió per evitar “que seguim amb cartes amunt i avall sense resoldre el problema”. “La prevenció és vital en qüestions de seguretat”, va afirmar i va criticar que l’alcalde, Àngel Ros, anés a veure el conseller pel projecte de Torre Salses, però no actuï per aquesta qüestió.

Abans d’acabar el mes de juny aquesta qüestió ha d’estar resolta”, va afegir. El PDeCAT ha demanat la compareixença de Fèlix Larrosa, Sara Mestres i dos tècnics en la pròxima comissió de Transparència, prevista dimecres, per donar explicacions.

El PDeCAT veu deficiències a Torre Salses Toni Postius va criticar aquest dijous la tramitació municipal de la zona comercial de Torre Salses i va destacar que l’informe de la comissió d’Urbanisme de la Generalitat posa de manifest que algunes de les modificacions plantejades “no estan justificades per l’interès públic”. “El projecte té problemes importants de legalitat”, va afirmar Postius, que va reclamar que s’obri un nou període d’exposició pública per presentar al·legacions. La Paeria considera que les modificacions que cal fer al document són menors, però el PDeCAT creu que són substancials i exigeix que l’expedient passi una altra vegada pel ple.

tracking