SEGRE

MERCAT IMMOBILIARI

La reactivació empresarial gairebé esgota les naus industrials disponibles a la ciutat

Tot just n’hi ha de lliures per sobre de 1.000 m² de superfície i tampoc hi ha sòl per construir-ne més || En els últims 6 mesos el mercat ha remuntat i els preus, que estaven molt baixos, comencen a pujar

Vista aèria de part del polígon industrial El Segre, que pràcticament no té espai buit.

Vista aèria de part del polígon industrial El Segre, que pràcticament no té espai buit.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El mercat immobiliari de naus industrials s’ha reactivat en els últims sis mesos a Lleida, fruit de la millora econòmica, i avui ja és difícil trobar naus mitjanes i grans als polígons industrials de la ciutat. “Trobem a faltar naus a partir de mil i dos mil metres quadrats. El mercat ha tornat a moure’s i ara mateix només n’hi ha sobre 500 metres metres o així. La millora de l’economia s’està començant a percebre i fins i tot les que tenien embargades els bancs s’han anat desbloquejant”, va afirmar el president de Pimec Lleida, Jaume Saltó.

Per la seua part, el president de l’Associació del Polígon El Segre, Josep Tarragona, va afirmar que en aquesta àrea industrial –la més gran a Lleida– no hi ha pràcticament cap nau buida i quan n’apareix alguna dura poc al mercat.

“Hi havia moltíssima oferta i ara no queden naus grans, ni de lloguer ni a la venda. És un símptoma clar que la recuperació està arribant i ens trobem amb demanda que no podem cobrir”, va corroborar el president del Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària, Josep Maria Esteve. Segons aquest col·lectiu, les dificultats per trobar naus es noten més com més gran és la superfície que es busca, fins al punt que no hi ha oferta disponible de més de 3.000 metres quadrats. Paral·lelament, va destacar Esteve, els preus també han frenat la seua caiguda. “Els preus havien arribat a caure per sota del cost, sobre 380 euros per metre quadrat, mentre que ara ja estan entre 400 i 500”, va ressaltar.

Els API constaten que hi ha demanda de naus industrials grans que ara no està coberta

Fonts de la Cambra de Comerç van destacar que la reactivació econòmica es comença a notar en les empreses i que, encara que no tenen dades sobre la disponibilitat de naus industrials, sí que han constatat un augment de consultes a la seua base de dades de sòl industrial. Actualment, a Lleida només hi ha alguna parcel·la solta al Camí dels Frares i als voltants també escasseja el sòl disponible, amb excepcions com Bell-lloc, Torrefarrera i Alcarràs.

La Cambra ja va reclamar en el seu dia quan va presentar aquesta base de dades la necessitat de desbloquejar la promoció de nou sòl industrial a Lleida, un problema que s’arrossega des de fa més d’una dècada, però que havia quedat mitigat per la crisi econòmica, que va portar el tancament de moltes empreses i va frenar plans d’expansió d’altres.

Ara, la tirada de sectors com la logística torna a posar en relleu la necessitat d’impulsar almenys una primera fase del macropolígon de Torreblanca-Quatre Pilans, que preveu mig milió de metres quadrats d’ús industrial i logístic a la sortida de Lleida pels Magraners. “Caldria començar a construir noves naus, però aquí a Lleida no tenim sòl disponible.

A Bell-lloc o al Palau d’Anglesola, a l’eix de l’A-2, sí, però a la capital no tenim res i el sector industrial i logístic necessita molt espai”, va concloure Jaume Saltó, de Pimec.

Les claus

  • Reactivació. La millora de la situació econòmica es comença a deixar notar al sector immobiliari industrial. En els últims sis mesos, el mercat de naus s’ha reactivat.
  • Escassetat d’oferta. Polígons com El Segre estan plens i en general a la capital hi ha molt poca oferta disponible de naus, sobretot a partir de mil o dos mil metres quadrats de superfície.
  • Preus. Havien caigut molt amb la crisi, però ara ja han tocat fons i comencen a remuntar. Sòl z Tampoc n’hi ha disponibilitat, cosa que impedeix construir naus. Fora de la capital, sí que n’hi ha. 
tracking