SEGRE

INFORME

La UdL, entre les millors de l'Estat en sortides laborals

Ocupa la cinquena posició en un rànquing fet públic ahir || En docència i investigació, el nivell és mitjà i en tecnologia, baix

Array

ArrayUDL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Universitat de Lleida (UdL) és la cinquena d’Espanya amb un percentatge més gran de titulats que troben feina. Així ho indica l’U-Ranking del sistema universitari espanyol, elaborat per la Fundació BBVA i l’Institut Valencià d’Estudis Econòmics, que aquest dijous va fer pública l’edició corresponent a aquest any. L’informe calcula el nivell d’ocupabilitat en funció del percentatge de titulats el curs 2009-2010 que estaven afiliats a la Seguretat Social el 2014.

La taxa d’afiliació dels de la UdL era del 84,41%, només superada pels de la Universitat Oberta de Catalunya, que lidera el rànquing amb un 87,20%, seguida per la Universidad Antonio Nebrija de Madrid, la de Mondragón i la d’Alcalá. L’estudi també adapta aquest índex a l’entorn laboral de cada universitat (un titulat té més opcions d’aconseguir ocupació a Barcelona que a Còrdova, per exemple), i en aquest cas la UdL també repeteix el cinquè lloc.

Aquest rànquing inclou 61 universitats públiques i privades i analitza els àmbits de docència, investigació i desenvolupament. La UdL apareix en una posició intermèdia en el còmput global, al nivell 6 d’un total d’11 en què estan distribuïdes les universitats. Per apartats, on està més ben puntuada és en el de docència, ja que ocupa el nivell 3 de 9.

En l’apartat d’investigació, és al 6 de 14, mentre que obté el pitjor resultat en innovació i desenvolupament tecnològic, en què se situa al nivell 17 d’un total de 23. El rànquing global està liderat en solitari per la Universitat Pompeu Fabra, seguida de la Politècnica de Catalunya, mentre que la tercera posició és compartida per la Carlos III, la Politècnica de València i la Rovira i Virgili. Catalunya és amb notable diferència la comunitat amb més bones universitats.

tracking