SEGRE

POLÍTICA

Albiol reitera que el referèndum no es farà i demana a Puidemont "que deixi d’actuar com a president d’un estat totalitari"

Participa en el congrés del PP de Lleida que ratifica Marisa Xandri com a presidenta provincial

Albiol reitera que el referèndum no es farà i demana a Puidemont

Albiol reitera que el referèndum no es farà i demana a Puidemont "que deixi d’actuar com a president d’un estat totalitari"E. H.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president del PP de Catalunya, Xavier García Albiol, ha reiterat avui a Lleida que "més enllà de l’espectacle i el soroll que genera el Govern de la Generalitat, mentre governi Rajoy ningú convocarà un referèndum per separar Catalunya d’Espanya". A més, el líder popular ha reclamat a Carles Puigdemont "que deixi d’actuar com a president d’un estat totalitari", perquè "a Espanya hi cap qualsevol proposta dins del marc legal, però mai el rupturisme al marge de la legalitat". Albiol considera que la Comissió de Venècia ha donat "una lliçó de democràcia" i "una puntada de peu a les ànsies d’internacionalitzar el conflicte" amb la resposta a la carta de Puigdemont on afirma que qualsevol referèndum a Catalunya s’ha de fer dins de la Constitució. Així mateix, el president del PPC ha acusat Oriol Junqueras d’"amagar-se" i evitar prendre decisions que li portin a una inhabilitació mentre deixa que "es cremin" els dirigents del PDeCAT. A la vegada, ha qualificat de "farsants" els responsables del procés.

Albiol ha participat aquest matí en el congrés del PP de Lleida, on Marisa Xandri ha pres el relleu com a presidenta provincial de Dolors López, que portava vuit anys i mig al càrrec. Xandri s’ha compromès a "duplicar el nombre de regidors del partit a la província" a les municipals de 2019 i ha apostat per augmentar la presència del partit al carrer "enterrant la por al que diran i a les coaccions dels independentistes". També ha acusat la Generalitat d’estar anclada en la "política ficció" i descuidar el dia a dia dels catalans. El número dos de Xandri serà Joan Simeón, regidor a Mollerussa. La clausura del congrés ha anat a càrrec de la vicesecretària nacional del partit Andrea Levy.

tracking