SEGRE

DGT MOBILITZACIONS

La vaga suspèn 58 exàmens del carnet de conduir a Lleida i agreuja el col·lapse

Aturada del 100% a la província i reprogramaran les proves per a la setmana que ve

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La vaga secundada ahir pels sis examinadors de trànsit de la DGT amb què compta Lleida va obligar a suspendre les 58 proves programades i a retardar-les fins a la setmana que ve. Les autoescoles, que donen suport a l’aturada, van assegurar que aquest fet agreujarà el col·lapse que ja pateix la província, una de les més afectades de l’Estat.

La primera jornada de la vaga d’examinadors de la Direcció General de Trànsit (DGT), amb un seguiment del 100% a Ponent, va obligar ahir a anul·lar els 58 exàmens pràctics previstos a Lleida i a reprogramar-los per a la setmana vinent (entre dimecres i dijous), retard que agreujarà el col·lapse que ja patia la província, coincidint a més amb l’època estiuenca, la de més activitat en aquest sector.

“Lleida és una de les prefectures més afectades en tot l’Estat, amb una llista d’espera per examinar-se d’entre tres i quatre setmanes que ara augmentarà a l’haver d’incloure aquests alumnes que no han pogut fer la prova”, va assegurar el lleidatà Raül Viladrich, president de la Federació Catalana d’Autoescoles.

Les autoescoles donen suport a les reivindicacions dels convocants i també demanen més personal

I és que els sis supervisors amb què compta la província actualment (quatre de fixos, un d’itinerant i un coordinador) van secundar l’aturada, fet que va provocar la resignació dels alumnes convocats a les vuit del matí a l’aparcament del Camp d’Esports, algun fins i tot arribat de Barcelona. “Seguirem amb les citacions normals, però primer hi haurà els alumnes afectats”, va assegurar Maria José Soler, cap provincial de la DGT a Lleida. La jornada de vaga també va suposar un contratemps per a les autoescoles, tot i que aquestes donen suport a les reivindicacions econòmiques i laborals dels examinadors.

“Són totalment legítimes i la DGT fa molt temps que no mou fitxa. Des del sector demanem més personal administratiu i examinador”, va apuntar Viladrich. “El que es demana és principalment una millora salarial que es va acordar ja fa deu anys, però també més personal”, va afirmar Bea Bonilla, d’UGT de Lleida. La pròxima aturada dels examinadors, que ahir es van concentrar a Madrid, s’ha convocat per al dia 19 de juny (i a partir d’aleshores tots els dilluns, dimarts i dimecres de juny i juliol, cosa que no afectaria els exàmens a la Pobla, Vielha i la Seu, que es convoquen els dijous), encara que les autoescoles esperen que abans s’arribi a un acord.

Un professor d’autoescola comunica a diversos alumnes, ahir a Lleida, que s’anul·len els exàmens per la vaga.

Un professor d’autoescola comunica a diversos alumnes, ahir a Lleida, que s’anul·len els exàmens per la vaga.ÒSCAR MIRÓN

tracking