SEGRE

SOBIRANISME

Rufián vol el referèndum com més aviat millor i Boya, unitat d'esquerres

Moya diu que ara per ara no poden donar-li suport perquè desconeix si té garanties

Moya, Boya i Rufián, ahir a la plaça Sant Joan.

Moya, Boya i Rufián, ahir a la plaça Sant Joan.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El diputat d’ERC al Congrés Gabriel Rufián va dir aquest dimecres a Lleida, abans de participar en l’acte La República catalana des del minut zero, que la pregunta del referèndum independentista que divendres anunciarà el Govern “està pactada” i va desitjar que es faci “com més aviat millor” (més informació a la pàgina 21). “Totes les forces independentistes, sobiranistes i republicanes del Parlament, que tenen una majoria total, estan al corrent i la pregunta serà simple, tothom l’entendrà, anirà a votar o no i serà un procés democràtic”, va remarcar. “El referèndum culmina un procés extraordinari, però també esgotador”, va admetre.

Debat “La República catalana des del minut zero” d’Esquerres per la Independència del Segrià

D’altra banda, va recalcar que donaran suport a la moció de censura de Podem al president del Govern central, Mariano Rajoy, perquè “som tan campions anti-Rajoy que volem culminar un procés d’autodeterminació i encara que Podem, En Comú Podem o com es vulguin anomenar no es mullin o es posicionin en contra d’aquest procés, nosaltres sempre estarem al seu costat per intentar ajudar-los en el seu procés constituent a l’Estat espanyol”, va apuntar.

Mireia Boya, diputada de la CUP al Parlament, va subratllar que “queden quatre mesos per al xoc democràtic més gran amb el demofòbic Estat espanyol i en aquest concepte és important que les esquerres rupturistes estiguem totes juntes i que ningú no se separi de la fita que tenim: el referèndum. No entendríem que algun partit d’esquerres no donés suport a aquesta oportunitat”.

Per la seua part, el diputat al Congrés d’En Comú Podem, Jaume Boya, va assenyalar que “som una força sobiranista i treballem per al referèndum”. No obstant, va incidir que “ha de tenir requisits i garanties, que ara no és que neguem que es compleixin, sinó que no ens ho han explicat i no podem donar suport a una cosa que desconeixem”. “En tot el que sigui participació ciutadana, ens trobaran, però, ara mateix, no considerem que sigui un referèndum amb tots els ets i uts”, va ressaltar. A l’acte també va participar Teresa Forcades, de Procés Constituent.

Forcades

ForcadesLLEONARD DELSHAMS

tracking