SEGRE

INVESTIGACIÓ

El detingut per l'assassinat d'Acadèmia va estar a la presó per segrestar la seua exdona

L’arrestat, un instal·lador de fibra òptica amb problemes econòmics, passa avui divendres a disposició judicial || Acostumava a oferir-se per fer treballs en negre als clients i investiguen el mòbil del crim

Els Mossos van precintar els contenidors propers al domicili de la víctima a la recerca de proves.

Els Mossos van precintar els contenidors propers al domicili de la víctima a la recerca de proves.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El detingut pel crim del carrer Acadèmia, J. L. R., va estar a la presó complint condemna per segrestar la seua exdona. Segons van informar aquest dijous fonts properes a la investigació, l’home, de 42 anys i instal·lador de fibra òptica, va ser condemnat per tancar la seua exparella i va ingressar a la presó de Lleida per complir la pena.

L'acusat, que segons aquestes mateixes fonts tenia dificultats econòmiques, declararà avui davant del jutge per la seua suposada vinculació amb la mort d’Amparo Soler Betés, la funcionària d’Ensenyament de 61 anys que va ser trobada morta a casa seua el 17 de febrer passat. Pel que sembla, el detingut va acudir la setmana del crim al domicili de la víctima, situat al número 12 del carrer Acadèmia, per instal·lar la xarxa de fibra òptica.

La víctima, funcionària d’Ensenyament i aficionada a l’art, es dedicava a la compravenda d’obres

Fonts properes a la investigació van apuntar que el sospitós es va oferir a la dona per fer treballs en negre, com feia habitualment quan entaulava una relació cordial amb els clients. De fet, els Mossos d’Esquadra van corroborar que en les hores en què es va produir l’assassinat, l'acusat va estar en aquella zona del carrer Acadèmia gràcies als enregistraments de les càmeres de seguretat i la geolocalització del seu mòbil. A més, el seu número figurava al registre de trucades del telèfon de la víctima.

Els investigadors descarten que el mòbil del crim sigui sexual i se centren en la hipòtesi que pugui ser econòmic o que l’assassí actués impulsat per un rampell. Fonts properes a la víctima van apuntar que la dona era una gran aficionada a l’art i es dedicava a la compravenda d’obres. La policia no ha trobat indicis de robatori al domicili d’Amparo Soler però ha precintat el traster de l’habitatge de l’acusat, situat al carrer Juli Cèsar de la capital del Segrià, a menys d’un quilòmetre del lloc del crim.

Els Mossos també estudien la hipòtesi que l’assassí actués per un rampell originat en una discussió davant d’unes males paraules de la víctima. En aquests moments els investigadors esperen acarar empremtes. L'acusat va ser investigat des d’un primer moment per aquest crim i va negar qualsevol relació amb la víctima, més enllà de l’estrictament laboral.

Les claus

  • Davant del jutge. El detingut, J. L. R, passa avui a disposició judicial per la seua suposada vinculació amb el crim del carrer Acadèmia que va costar la vida a Amparo Soler Betés, de 61 anys.
  • Mòbil. Els investigadors no descarten un mòbil econòmic, ja que el detingut tenia problemes de liquiditat, o que actués impulsat per un rampell en una discussió.
  • Treballs en negre. El detingut s’havia ofert a la víctima per fer treballs en negre, com feia sovint amb els clients. 

Cronologia

Precinten el traster del sospitós per veure si hi va haver robatori Els Mossos d’Esquadra van sospitar des de l’inici de la investigació que la víctima i l’assassí es coneixien perquè la porta de l’habitatge, situat a la tercera planta del número 12 del carrer Acadèmia, no estava forçada. Per això van sospitar que va ser la víctima la que va obrir la porta a l’autor del crim. La policia no ha trobat indicis de robatori al domicili d’Amparo Soler Betés, gran aficionada a l’art, encara que ha precintat el traster del detingut, situat al carrer Juli Cèsar de Lleida. La dona vivia sola i treballava com a administrativa als serveis territorials d’Ensenyament des del 1977. Amparo Soler, la qual els seus coneguts definien com una dona discreta, mantenia vincles amb Ballobar, la seua localitat d’origen, on tenia una casa que volia vendre. El dia de la seua mort, un divendres, Amparo Soler va treballar fins al migdia. A la tarda no va acudir a recollir la seua mare, ingressada a la residència Sant Josep, fet que va fer sospitar els treballadors del centre. La direcció va donar l’avís aquella mateixa nit i els Mossos la van trobar assassinada a casa seua.

tracking