SEGRE

El jutge envia a presó sense fiança el detingut pel crim d'Acadèmia

L’acusat ha declarat aquest divendres que és innocent

Els fets seran jutjats a l’Audiència de Lleida.

Els fets seran jutjats a l’Audiència de Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge ha decretat presó comunicada i sense fiança per al detingut pel crim del carrer Acadèmia de Lleida. L’home, acusat de la mort d’Amparo Soler Betés, la funcionària d’Ensenyament de 61 anys trobada morta a casa seua el 17 de febrer, ha comparegut durant vint minuts al jutjat i s’ha negat a respondre les preguntes del jutge. L’home només s’ha pronunciat per assegurar que és innocent.

L'arrestat va estar a la presó complint condemna per segrestar la seua exdona, segons ha avançat aquest divendres SEGRE.

Cronologia

PERFIL

Amparo Soler Betés era una funcionària d’Ensenyament que vivia sola. Treballava com a administrativa des de l’any 1977 a Lleida, on residia en el número 12 del carrer Acadèmia. La dona no tenia parella coneguda ni fills. Fonts del seu entorn van explicar que Amparo era molt discreta i que era habitual veure-la passejant i cuidant de la seua mare, una dona gran que viu en una residència. La víctima era originària de Vallobar, localitat oscenca propera a Lleida sobre la qual va escriure un llibre. 

La víctima, autora d’un llibre sobre el vocabulari de Vallobar Amparo Soler Betés va nàixer a Vallobar (Baix Cinca) el 1955. Era llicenciada en Geografia i Història i es va especialitzar en Història Medieval i va fer un màster en Arxivística. Als anys 70 va marxar d’Aragó per mudar-se a la ciutat de Lleida, on va començar a treballar com a funcionària de la Generalitat. El 1999 va publicar Producció documental de l’Obra Nacional d’Auxilio Social a Lleida. Organització i estudi normatiu i el 2004 presentava el llibre Replega de bocabulario de Ballobar, un treball en què recollia 2.865 entrades de la parla d’aquesta zona aragonesa.

tracking