SEGRE

ESTUDI

L'accés a l'habitatge, principal problema de la Mariola

Juan Manuel Solís, autor del llibre sobre la Mariola, ahir a la UdL.

Juan Manuel Solís, autor del llibre sobre la Mariola, ahir a la UdL.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“L’accés a l’habitatge ha estat i segueix sent el principal problema a la Mariola. És urgent revertir la situació i cedir els pisos buits a persones que no tenen llar per ajudar a canviar l’estigma que Lleida manté cap aquest barri.” Així ho afirma l’investigador de la UdL Juan Manuel Solís, autor del llibre La Mariola desde dentro y desde fuera. Efectos internos del estigma territorial, que aquest dijous va presentar a la universitat.

Solís viu des de fa nou anys a la Mariola i diu que és un barri “pobre però tranquil”, i advoca per reduir-hi la presència policial. Al llibre, que sorgeix d’una tesina de màster del 2014, apunta que la Paeria ha estat una agent potenciador de l’estigmatització del barri.

L’alcalde, Àngel Ros, ho va negar i va afirmar que els veïns no volen menys presència policial ni que es legalitzi l’okupació de pisos de bancs, com suggereix el llibre. “A Lleida, es facilita pis a tots els que ho necessiten”, va dir. També va criticar que ignora la inversió en equipaments com ara el Museu de la Ciència o el Pla de Barris.

tracking