SEGRE

POLÍTICA JUSTÍCIA

Fiscalia investiga cartells contra Cs, PSC, PP i CSQP

Per un presumpte delicte d’odi a l’instar a tractar els seus líders “com a enemics del poble” || Un col·lectiu els ha penjat a Lleida

Un dels cartells, ahir en uns baixos de Balàfia. En el perfil de Facebook els van difondre al març.

Un dels cartells, ahir en uns baixos de Balàfia. En el perfil de Facebook els van difondre al març.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fiscalia de Lleida va obrir ahir una investigació per un presumpte delicte d’odi per uns cartells apareguts en els últims dies en diferents punts de la ciutat, amb “missatges amenaçadors” contra els líders dels partits que no donen suport al referèndum: Inés Arrimadas (Cs), Miquel Iceta (PSC), Lluís Rabell (CatSíQueEsPot) i Xavier García Albiol (PP). En concret, als cartells figuren les seues fotografies i el missatge: “Els qui neguen el democràtic dret a l’autodeterminació són enemics del poble. Tractem-los com a tals.” Per això, la Fiscalia ha encarregat als Mossos d’Esquadra investigar-ho.

El col·lectiu Resisteix Lleida, autor de les làmines investigades, es va mostrar sorprès per l’enrenou i va defensar en un comunicat que els dirigents que hi surten “volen negar-nos el dret democràtic a l’autodeterminació”. La Fiscalia va fer pública l’obertura d’aquestes diligències hores després que el Govern de la Generalitat anunciés data i pregunta del referèndum sobre la independència. Els protagonistes dels cartells van lamentar els fets a Twitter, que es va omplir de reaccions. Arrimadas va instar tots els demòcrates a condemnar “sense embuts” els cartells, Rabell va indicar que aquest tipus de cartells són “llavor del feixisme” i Albiol va avisar que ni a ell ni al seu partit no els “callaran”.

tracking