SEGRE

ATRACCIONS NORMATIVA

La Paeria reforça el control sobre els inflables i aplica una taxa de 275 €

Obliga a presentar la sol·licitud amb almenys un mes d’antelació per donar permís || Un col·legi va renunciar per aquesta raó a instal·lar-los a la festa de fi de curs

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria ha reforçat el control sobre les atraccions inflables arran de l’accident registrat fa un mes a Caldes de Malavella, que va costar la vida a una nena i va causar ferides a uns altres sis menors. Segons ha pogut saber aquest diari, recentment s’haurien donat instruccions per escrit als departaments municipals implicats en la concessió del permís per a la instal·lació d’inflables, generalitzant el control que ja s’aplicava a les firetes.

En aquest sentit, l’autorització està condicionada al fet que l’empresa o persona presenti la sol·licitud amb una antelació mínima d’un mes i a una inspecció que comporta una taxa de 275,7 euros.

El consistori assenyala que l’autorització municipal és vigent des del 2010 i que la taxa tampoc és nova

És la que figura en l’ordenança fiscal 2.4, que regula “la prestació d’intervenció administrativa, prèvia llicència, comunicació prèvia o declaració responsable i dels controls posteriors de les activitats”.

Una portaveu de la Paeria va assenyalar ahir que la instal·lació d’aquests elements està subjecta a autorització municipal des del 2010, quan va entrar en vigor el reglament de la llei d’Espectacles Públics i Activitats Recreatives, i que la taxa “està recollida en les ordenances fiscals des de fa anys”.

No obstant, membres d’AMPA de col·legis van constatar ahir que hi ha hagut un canvi de criteri. Així, una mare va explicar que al seu col·legi van renunciar a instal·lar inflables a la festa de final de curs perquè la Paeria els va notificar que no ho havien sol·licitat amb prou antelació, i una altra va criticar a les xarxes socials que cobri ara aquesta taxa.

tracking