SEGRE

SERVEIS POBRESA ENERGÈTICA

Preacord perquè distribuïdores paguin factures dels vulnerables

La Paeria es va reunir ahir amb representants de les companyies i Rodamilans va destacar la bona predisposició per assumir-ho || Opten per solucions individualitzades

Representants de companyies subministradores es van reunir ahir amb el regidor Rodamilans.

Representants de companyies subministradores es van reunir ahir amb el regidor Rodamilans.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El tinent d’alcalde de Serveis Socials, Xavier Rodamilans, va manifestar ahir que la Paeria ha avançat en les negociacions per firmar un conveni amb les companyies distribuïdores d’aigua, llum i gas perquè sufraguin part de les factures que les famílies vulnerables de Lleida no poden pagar. Actualment, va assenyalar Rodamilans, la Generalitat aporta 184.000 euros per fer front al pagament d’aquests subministraments i la Paeria, uns altres 184.000. “El dret de les persones està per damunt del de les empreses” i, per aquesta raó, “els hem instat a ajudar econòmicament les famílies que no poden fer front a part o a la totalitat de les quotes de subministraments”.

De fet, la llei 24/2015, de mesures urgents per afrontar l’emergència habitacional i de pobresa energètica, així ho preveu, i també estableix que les administracions públiques tanquin acords amb les empreses del sector per assegurar ajuts a fons perdut a les persones en situació de risc o descomptes notables en els seus consums. En aquest sentit, Rodamilans va apuntar que els Serveis Socials del consistori han xifrat en 742.000 euros l’import de les factures a què no poden fer front famílies vulnerables i va celebrar la “bona predisposició” dels representants de les distribuïdores a col·laborar.

Val a recordar que els barems dels ajuts d’urgència social per a famílies s’estableixen en funció de la renda, la composició familiar i els criteris de salut. L’import màxim per família és de 800 euros.

Aquesta tarda, marxa contra la pobresa energèticaUna desena d’entitats socials, sota el paraigua de la coordinadora de marees, han convocat per avui a les 18.00 hores una marxa des de la plaça dels Pagesos fins a la de Sant Joan per demanar més mesures a favor d’un habitatge digne i més polítiques socials. Acusen la Paeria d’incomplir la llei de Pobresa Energètica i sol·liciten més lloguers socials.

tracking