SEGRE

Crearan un banc de terres no cultivades de l'Horta de Lleida

L’ajuntament estudia bonificacions en l’IBI en aquells elements de les finques rústiques de l’Horta que ara tenen valor cadastral

Una vista de l'Horta de Lleida.

La Paeria treballa en un servei de taxi compartit per a l'HortaSegre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Territorial de l’Horta celebrada aquest dilluns ha informat d’una proposta impulsada per l’equip de govern de la Paeria per a la custòdia agrària de les terres no cultivades del municipi de Lleida. La iniciativa té l’objectiu de de facilitar la reducció de les finques que no es cultiven dins del municipi i, a la vegada, que s’hi recuperi el cultiu donant suport als agricultors actuals, o a les persones que es vulguin incorporar professionalment a l’activitat agrària per desenvolupar una activitat econòmica basada en l’agricultura.

El regidor de l’Horta, Fèlix Larrosa, ha explicat que “amb aquesta proposta pretenem reduir la superfície agrària no cultivada de la zona i promoure la seva recuperació ambiental i paisatgística, a més a més de facilitar que nous agricultors s’incorporin a l’activitat agrària professional”.

Larrosa ha destacat que s’han detectat un total de 374 parcel·les no cultivades a l’Horta de Lleida, aproximadament unes 621 hectàrees.

Podran optar a les finques del registre de finques en custòdia, per aquest ordre de prioritat, els nous agricultors que vulguin incorporar-se a l’activitat agrària professional, agricultors de l’Horta de Lleida, entitats agràries, socials o de custòdia per usos diversos, agricultors de municipis veïns que tinguin terres a l’Horta i, finalment, agricultors d’altres municipis que no tinguis terres a la zona.

D’altra banda, la tinenta d’alcalde i regidora de gestió dels recursos municipals, la hisenda municipal, Montse Mínguez, ha avançat que la Paeria està estudiant bonificacions en l’impost de l’IBI en aquells elements de les finques rústiques de l’Horta de Lleida que ara tenen valor cadastral i antigament no en tenien. La regidora ha explicat que l’Ajuntament estudiarà la magnitud i la forma de les bonificacions, que es plantejaran en el marc de les ordenances fiscals de l’any vinent.

David Melé, nou president de la Comissió de l’Horta La sessió celebrada avui ha passat el relleu de la presidència de la Comissió Territorial de l’Horta a David Melé. El regidor de l’Horta, Fèlix Larrosa, ha agraït la tasca desenvolupada pel que fins ara ha estat el seu president, Joan Queralt.

tracking