SEGRE

ECONOMIA

La Paeria estudia bonificar el nou IBI de les construccions agràries

Les que ara tenen valor cadastral, com granjes o hibvernacles, i impulsa també la cessió a l’ajuntament de parcel·les sense conrear a canvi de no pagar IBI per posar-les a disposició d’emprenedors

La Paeria estudia bonificar el nou IBI de les construccions agràries

La Paeria estudia bonificar el nou IBI de les construccions agràriesSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria vol bonificar l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) de les construccions en finques rústiques de l’Horta relacionades amb activitats agràries que la direcció general del Cadastre ha dotat ara de valor cadastral, com per exemple granges, hivernacles o arquetes de reg. La tinenta d’alcalde de l’àrea d’Economia, Montse Mínguez, ha afirmat que estudiaran la magnitud i la forma d’aquestes bonificacions en el marc de les ordenances fiscals del proper any. Mentrestant, alguns afectats estan presentant al·legacions i sindicats agraris treballen per intentar deixar sense efecte aquest 'catastrazo'.

D’altra banda, el tinent d’alcalde Fèlix Larrosa ha explicat que impulsen un projecte denominat custòdia agrària de terres no conreades, que són el 4% del terme municipal de Lleida, per oferir-les a emprenedors agraris. En concret, són 374 parcel·les que suposen unes 621 hectàrees, de les quals un 52% estan a menys d’un quilòmetre de la trama urbana. La idea és que els seus propietaris les cedeixin a l’ajuntament, a canvi de bonificar-los l’IBI, i quedin a disposició de persones interesadaose a desenvolupar activitats agràries. "La proposta pretén també avançar en la comercialització, la transformació del producte de forma comuna i la promoció del producte local impulsant polítiques entorn de l’emprendria agrària", ha detallat. També ha animat altres intituciones, com la Generalitat o la Junta de Cequiatge, a què s’afegeixin a la iniciativa.

Així mateix, David Melé ha rellevat avui Joan Queralt com a president de la comissió territorial de l’Horta.

tracking