SEGRE

Postius repta Àngel Ros a formalitzar un tripartit amb C's i PP a la Paeria

El president municipal del PDeCAT afirma que “a la pràctica ja estan governant junts”

La roda del premsa del PDeCAT

Postius repta Àngel Ros a formalitzar un tripartit amb C's i PP a la Paeria

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del grup municipal del PDeCAT i Unió, Toni Postius, ha reptat aquest dilluns l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, a formalitzar un govern de coalició amb Ciutadans i el Partit Popular, “després de constatar que el 2016 ha estat l’any en que s’ha materialitzat de facto aquest tripartit format pels tres grups unionistes de la Paeria”.

Postius, que ha fet balanç de l’actualitat política a Lleida coincidint amb el pas de l’equador del mandat municipal, ha assegurat que “Ros no materialitza aquest pacte de govern perquè no té el valor de fer-ho per la mala imatge que li donaria”, però assenyala que “a la pràctica ja estan governant junts, com demostra el fet que en l’últim any han anat de la mà en el noranta per cent de les votacions”.

D’altra banda, Postius ha dit que des del PDeCAT es fa una crida a la societat lleidatana a la mobilització per estar al costat del govern de la Generalitat: “Des de Lleida hem d’enviar un missatge clar en el sentit que estem compromesos amb el procés i amb la democràcia”. Toni Postius s’ha referit a les declaracions d’aquest matí d’Àngel Ros a El Matí de Catalunya Ràdio, on ha assegurat que Lleida es mantindrà al costat de la legalitat espanyola.

Postius també ha fet balanç de l’activitat del grup municipal del PDeCAT i Unió en aquests dos primers anys de mandat, “on hem exercit la feina de fer una oposició exigent i fiscalitzadora” amb l’objectiu d’assolir el canvi en les properes eleccions davant un model “clarament esgotat” després de quaranta anys.

“Hem presentat 437 preguntes en comissions provinents de demandes directes dels ciutadans, més de 80 propostes de resolució i 34 mocions, de les quals 19 conjuntament amb altres grups”. Entre aquestes, les 50 reclamacions davant la Comissió de Garanties d’Accés a la Informació Pública (GAIP), resoltes totes a favor del PDeCAT, “posant de manifest les llacunes de l’equip de govern en matèria de transparència”, ha dit Postius.

tracking