SEGRE

SOBIRANISME

Ros assegura que no cedirà espais per al referèndum

Deixa clar que “a Lleida es complirà la legalitat” || Advoca pel diàleg i per “buscar fórmules per seguir units”

Imatge d’arxiu de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros.

Imatge d’arxiu de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’alcalde de Lleida i president del PSC, Àngel Ros, va assegurar aquest dilluns que la Paeria “complirà la legalitat” i va descartar la cessió d’espais per celebrar un referèndum sobre la independència que no sigui legal.

“Lleis n’hi ha moltes, però legalitat només n’hi ha una i a Lleida es complirà, com s’ha de fer a tot arreu. El trist és que hi hagi qui plantegi incomplir-la”, va afirmar en declaracions a Catalunya Ràdio. “Si el suposat referèndum se celebra fora del marc legal és evident que un ajuntament no pot estar fora de la llei. La inseguretat jurídica no cap dins de l’Estat de dret”, va afegir, encara que va matisar que els funcionaris són lliures de participar en la consulta com a “voluntaris” si així ho desitgen.

Ros va reiterar que és necessari un procés de diàleg entre Catalunya i la resta de l’Estat, malgrat que manté que considera Catalunya una nació i creu que necessita una nova relació amb Espanya. “Els socialistes el que volem és un nou marc de relació, un Estat federal. Abans de preguntar si volem separar-nos hem de buscar totes les fórmules possibles per mantenir-nos units, amb una relació amb l’Estat diferent de la d’ara”, va declarar Ros.

“Els independentistes no són els nostres enemics, defensen una relació diferent entre Catalunya i Espanya; pot defensar-se la independència, però sempre dins del marc legal”, va agregar. El líder del PSC va assegurar que Catalunya havia de negociar fa molt amb l’Estat per plantejar un “un marc fiscal just, el reconeixement de la nostra identitat i unes relacions justes entre Catalunya i la resta de l’Estat” i va criticar que Mas renunciés al pacte fiscal “a la primera”.

La diputada lleidatana de la CUP Mireia Boya va carregar aquest dilluns contra Ros a Twitter. “Diu Àngel Ros que no posarà urnes a Lleida. Jo dic que no representa tots els ciutadans. Segresta la democràcia. És règim #leridanismo”, va afirmar en aquesta xarxa social.

tracking