SEGRE

TRIBUNALS

Condemnats a pagar 5.000 € per atacar un autocar de Societat Civil

Penes per a dos acusats i retiren els càrrecs contra tres més després d’un acord ahir en el judici || Van apedregar el vehicle el 12-O del 2014 al Camp d’Esports

Un moment del judici celebrat ahir per l’atac a l’autobús noliejat per Societat Civil el 2014.

Un moment del judici celebrat ahir per l’atac a l’autobús noliejat per Societat Civil el 2014.A.G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La titular del jutjat penal 1 de Lleida va condemnar aquest dimarts in voce dos dels cinc acusats de l’atac a l’autocar que va noliejar Societat Civil Catalana el 12 d’octubre de l’any 2014 a Lleida per assistir a la manifestació convocada amb motiu del Dia de la Hispanitat a Barcelona.

Va ser un judici de conformitat després que Fiscalia, acusació particular (Societat Civil Catalana) i defenses arribessin a un acord previ a la celebració de la vista oral. L’entesa va suposar la retirada de càrrecs per als altres tres processats i no enfrontar-se a un judici en el qual Fiscalia sol·licitava inicialment penes de fins a cinc anys de presó.

Dos dels acusats, Xavier V. L., de 25 anys i veí de Cervera; i Joaquim Aleix D. M., de 31 anys i veí de Lleida, van reconèixer els fets i van acceptar una condemna per un delicte de coaccions i sengles faltes de danys i amenaces (els fets són anteriors a la reforma del Codi Penal que va passar les faltes a delictes lleus) amb l’agreujant d’actuar per motius de discriminació ideològica.

En tots dos casos, la jutge els va imposar sengles multes de 4.530 euros i el pagament conjunt de 796 euros més a la companyia de l’autocar pels danys al trencar un vidre amb el llançament de pedres i tanques.

La sentència considera que els dos condemnats van anar el 12 d’octubre al matí al pàrquing del Camp d’Esports per impedir la sortida de l’autocar contractat per Societat Civil Catalana i Ciutadans. Un d’ells va pujar a l’autocar i amb actitud desafiadora va dir als ocupants, entre altres expressions, “feixistes” mentre feia gestos amenaçadors com el de tallar-los el coll.

L’advocat dels dos condemnats, Carles López, va explicar aquest dimarts dimarts que “hem aconseguit que no se’ls acusés per un delicte de desordres públics, que era el que podia suposar una pena més elevada. La condemna és més conforme al que va succeir”.

Per la seua banda, des de Societat Civil van lamentar que “ciutadans contraris al procés separatista han patit atacs violents motivats per la ideologia sectària i hispanofòbica dels autors” i van confiar que “aquesta condemna serveixi per dissuadir els intolerants”.

tracking