SEGRE

DISTINCIONS

Rattan Lal: “La degradació dels sòls amenaça la pau global”

El científic indi, nou ‘honoris causa’ de la UdL

El rector de la UdL, imposant el birret d’’honoris causa’ al científic Rattan Lal.

El rector de la UdL, imposant el birret d’’honoris causa’ al científic Rattan Lal.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“L’estabilitat política i la pau global estan amenaçades per la degradació dels sòls, la inseguretat alimentària i la desesperació.” Així de contundent es va mostrar aquest dimarts el científic indi Rattan Lal en la seua investidura com a doctor honoris causa de la UdL. Lal, integrant del plafó intergovernamental del canvi climàtic que va ser premiat el 2007 amb el Nobel de la Pau, va dir que aquest factor és una amenaça “tan real per a la seguretat com els míssils balístics intercontinentals”.

“Si els sòls no es recuperen, les collites fallaran encara que plogui, la fam continuarà malgrat la biotecnologia i els cultius modificats genèticament, la lluita civil i la inestabilitat política assetjaran el món en desenvolupament malgrat els sermons sobre drets humans, i la humanitat patirà malgrat els grans avenços científics”, va alertar.

Va tancar el seu discurs recordant els set pecats de la humanitat sense feina; plaer sense consciència, coneixement sense caràcter, comerç sense moral, política sense principis, religió sense sacrifici i ciència sense humanitat. Lal en va afegir tres: tecnologia sense sensatesa, educació sense rellevància i humanitat sense consideració pel sòl.

tracking