SEGRE

NORMATIVA

El comerç de Lleida, en contra de liberalitzar rebaixes i ampliar horaris

La Fecom ha reclamat al Parlament que la nova llei, en tràmit, mantingui la regulació actual || Exigeix un gran consens per fixar els períodes d’ofertes

Imatge de les rebaixes d’hivern el passat 7 de gener, data d’inici tradicional del període oficial.

Imatge de les rebaixes d’hivern el passat 7 de gener, data d’inici tradicional del període oficial.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Federació de Comerç de Lleida (Fecom), principal patronal del sector, està en contra de dos dels principals canvis que implanta la nova llei que regula el sector: la liberalització total dels períodes de rebaixes i l’ampliació de les hores màximes d’obertura de les botigues de 72 a 75 a la setmana.

Representants de la Fecom van protagonitzar recentment una compareixença al Parlament, on la llei està ara tramitant-se, en la qual van plantejar aquestes reivindicacions. “Creiem que el límit màxim de fins a 75 hores és totalment innecessari, ja que el límit anterior de 72 hores era suficient”, van afirmar.

Respecte a la nova regulació de les rebaixes, que preveu que puguin fer-se en qualsevol moment de l’any, encara que fixarà uns períodes “recomanats”, la Fecom creu que “desorienta el consumidor”. Per això, advoca per “un acord sobre els períodes de rebaixes que sigui fruit del consens de tots els representants del sector i respongui a les necessitats reals de comerciants i consumidors”.

En la seua compareixença al Parlament, la patronal del comerç de Lleida també va remarcar la seua aposta pel comerç urbà, que promogui ciutats cohesionades i eviti desplaçaments innecessaris. Una altra de les qüestions que preocupen els comerciants de Lleida és la regulació dels municipis turístics, les botigues dels quals tenen més facilitats, per exemple, per obrir en dies festius. Per exemple, l’avantprojecte preveu que siguin municipis turístics els que tinguin algun bé declarat Patrimoni de la Humanitat.

Les claus

  • Nova llei. La nova llei de Comerç incorpora com a principals novetats la liberalització de les rebaixes, l’ampliació de les hores màximes d’obertura de 72 a 75 a la setmana i la prohibició de la venda a domicili o per telèfon. Els festius d’obertura autoritzada es mantenen en 10.
  • Tramitació. El Consell Executiu va aprovar l’avantprojecte al gener i des d’aleshores es tramita al Parlament per aprovar la llei aquest any. Per ara està en fase de compareixences. 
tracking