SEGRE

universitat

El consell de govern de la UdL rebutja l'adhesió al referèndum

Per 19 vots en contra, 9 a favor, 5 blancs i un nul

Un moment de la reunió del consell de govern de la UdL aquest dijous.

El consell de Govern de la UdL rebutja l'adhesió al Pacte Nacional pel ReferèndumLleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de govern de la Universitat de Lleida (UdL) ha rebutjat l'adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum per 19 vots en contra, 9 a favor, 5 blancs i un nul. La moció que ha estat tombada aquest dijous va ser plantejada per onze dels membres del consell de govern perquè la universitat s’adhereixi al Pacte Nacional pel Referèndum, una campanya d’adhesions per recollir el suport d’institucions, entitats i particulars de dins i de fora de Catalunya, per a la celebració d’un referèndum d’independència.

A nivell universitari ja són tres els centres catalans que s’han sumat al manifest: la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Pompeu Fabra (UPF) i la Rovira i Virgili de Tarragona (URV), mentre que diversos centres privats (la Universitat Ramon Llull, la Universitat Internacional de Catalunya i l’Abat Oliba) han rebutjat fer-ho. Més de quinze mil particulars, entre ells l’exrector de la UdL Joan Viñas, i prop de 300 entitats de Lleida de diferents àmbits han firmat la seua adhesió a aquest pacte, que en el conjunt de Catalunya supera el mig milió de suports.

La UdL es va sumar l’any 2012, a través de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) al Pacte Nacional pel dret a decidir, precursor de l’actual Pacte Nacional pel Referèndum, que es va posar en marxa el passat dia 23 de desembre.

tracking