SEGRE

TRIBUNALS

Cinc anys de presó per a un capellà de Lleida per abusar d'una escolaneta de 10 anys a Còrdova

Va cometre el delicte a Andalusia i el bisbat de Còrdova el manté en les seues funcions mentre la condemna no sigui ferma || Va ser el 2015 i la nena tenia 10 anys

Imatge d’arxiu d’Ignacio Mora Vilaltella.

Imatge d’arxiu d’Ignacio Mora Vilaltella.ANDALUCES.ES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Còrdova ha condemnat a cinc anys i un dia de presó el sacerdot lleidatà Ignacio Mora Vilaltella, de 50 anys, per abusos sexuals a una escolaneta de 10 anys en un poble d’Andalusia. Al judici, que es va celebrar el passat 10 de juny, el capellà va negar les acusacions i la Fiscalia va sol·licitar una condemna de sis anys.

Malgrat la condemna, el bisbat de Còrdova el manté com a rector del poble d’Espiel i acatarà la sentència “quan sigui ferma”, segons el comunicat que va publicar aquest dijous a la seua pàgina web, en què afegeix que “aquest sacerdot, fent ús del seu dret a recórrer la sentència, continuarà defensant la seua innocència i presentarà recurs de cassació davant del Tribunal Suprem, ja que considera que no són certs els fets denunciats”.

El capellà va ser detingut l’abril del 2015 per la Guàrdia Civil després que una família denunciés els suposats abusos a la seua filla quan el sacerdot era rector de Villanueva del Duque (Còrdova).

Ara, el tribunal ha considerat provades les tesis del Ministeri Públic, que va argumentar que Mora Vilaltella va adquirir “una bona relació amb la família (...), i havia arribat en alguna ocasió a dinar a casa seua i a passar cert temps en la seua companyia i de les filles menors”. A causa d’aquesta “bona relació”, aproximadament des del mes de gener fins a l’abril del 2015, una de les filles de l’esmentada família, de deu anys, va començar a ajudar com a escolaneta el rector.

Va ser aleshores quan la menor “es quedava tota sola amb l’acusat a la sagristia, on li realitzava tocaments amb intenció de satisfer els seus desitjos sexuals”. Després de ser arrestat, va quedar lliure amb càrrecs i se li va imposar una ordre d’allunyament del poble. Amb tot, tot just uns mesos més tard, el bisbat de Còrdova el va restituir i el va nomenar rector del municipi d’Espiel, molt a prop de l’anterior, on aquest dijous encara figurava com a responsable.

Condemnat per la seua vinculació a un violent grup d’ultradreta Nascut a Lleida, Ignacio Mora Vilaltella va ser condemnat a sis anys de presó pel Suprem després de ser detingut el 1991 per la Policia Nacional en una operació contra el grup ultradretà Milícia Catalana, que el 1989 va atemptar sense èxit contra el governador civil de Barcelona, al qual va remetre un paquet bomba que va ser desactivat. També van disparar contra locals de topless i d’ambient gai i van enviar una olla bomba a una clínica catalana que practicava avortaments. El bisbat de Còrdova el va ordenar el 2012 al considerar que estava “reinserit”. Després de la detenció del 2015 pels suposats abusos, tampoc van prendre mesures al no haver-hi “cap indici per considerar que és culpable d’alguna cosa”. Sols van acordar que Mora passaria “uns dies fora de la parròquia pel seu bé”.

tracking