SEGRE

EDUCACIÓ

Els immigrants nouvinguts es repartiran entre totes les escoles

Ensenyament facilitarà que vagin al centre més pròxim al seu domicili en comptes d’anar al que tingui vacants || Si cal, augmentarà la ràtio en un o dos alumnes

La reunió d’ahir del consell escolar municipal.

La reunió d’ahir del consell escolar municipal.AJUNTAMENT DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Ensenyament vol evitar que els nens que arriben després de la preinscripció, majoritàriament immigrants, es concentrin en els col·legis que tenen habitualment places lliures, que alhora són els que ja tenen més alumnes d’aquest col·lectiu.

La idea és reduir la segregació escolar facilitant que els nouvinguts s’inscriguin als centres del seu entorn més proper, encara que per fer-ho sigui necessari augmentar la ràtio en una o dos places (a P-3 o el curs que sigui) perquè ja estan plens.

El director dels serveis territorials, Miquel Àngel Cullerés, va explicar durant el consell escolar municipal que de cara al curs vinent establiran “requisits de repartiment dels nouvinguts no basats exclusivament en les vacants, que solen estar als centres de màxima complexitat”, i va apel·lar a la “coresponsabilitat de tots els centres públics i concertats”. “No volem concentrar-los on hi hagi places lliures”, va remarcar.

Va afegir que escolaritzar-los en el seu entorn més proper contribuirà a la seua “socialització” i va descartar reservar un nombre de places a tots els centres per a aquests estudiants.

La tinenta d’alcalde Montse Parra va elogiar aquesta “primera acció” contra la segregació. La portaveu de la Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes de Catalunya, Elisa Solé, va considerar que “no és una mala idea que els nouvinguts puguin anar a qualsevol centre”, però va insistir que seria una opció millor reduir la ràtio a tots els col·legis.

Alguns centres públics de Lleida ciutat tenen un 80% d’alumnes amb dificultats socioeconòmiques mentre que en altres de concertats són només el 0,4%. De fet, així ho va constatar el síndic de Greuges de Catalunya.

D’altra banda, Cullerés va assenyalar que el 93 per cent de preinscrits a P-3 i el 95% de primer d’ESO han aconseguit plaça al centre sol·licitat en primera opció i va afegir que la concertada ha perdut dos grups per falta de preinscrits (vegeu el desglossament).

Quant a les divuit escoles bressol municipals i a la de la Generalitat, finalment hi ha hagut 676 inscripcions per a 644 places. En un altre ordre, el consell escolar va aprovar que els dies festius de lliure disposició seran el 7 de desembre, el 30 d’abril i el 12 de febrer.

Dos grups menys a Dominiques i Mater Salvatoris per falta d’inscrits L’oferta de places per al curs vinent en centres públics es manté un cop finalitzat el període d’inscripció mentre que a la concertada cauen dos grups, segons va indicar el director dels serveis territorials d’Ensenyament, Miquel Àngel Cullerés. Va concretar que es tracta d’un grup a Fedac (Dominiques) i un altre al Mater Salvatoris, que es van oferir inicialment però no han aconseguit prou inscrits. Així mateix, va dir que segueix la tendència descendent d’entrada al sistema, amb entre setanta o vuitanta nens menys. Cullerés va destacar també l’“èxit total” del nou institut Torre Queralt, al Secà de Sant Pere, que ha omplert les trenta places que oferia. Va recordar que van augmentar un grup a primer d’ESO als instituts Joan Oró i Josep Lladonosa de Pardinyes.

tracking