SEGRE

EDUCACIÓ LABORAL

Col·legis i instituts de Lleida podran elegir 135 docents a través d'entrevistes

La pàgina web d’Ensenyament publica les vacants per centres i els interessats poden presentar-hi currículums || Els directors han d’entrevistar dos o tres candidats i USTEC-STEs hi veu una privatització

Col·legis i instituts de Lleida podran elegir 135 docents a través d’entrevistes

Col·legis i instituts de Lleida podran elegir 135 docents a través d’entrevistesPARLAMENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Quaranta-cinc col·legis i instituts de Lleida ofereixen 135 places de mestres i professors per al curs vinent que es cobriran a través d’entrevistes als candidats que hagin presentat el currículum, que efectuaran els directors dels centres. Es tracta de vacants amb un perfil determinat, que els mateixos directors determinen perquè vagin en línia amb els projectes educatius de cada centre. Per a places en centres ordinaris, la conselleria d’Ensenyament proposa diversos perfils docents (per exemple, especialistes en idiomes, tecnologia o metodologia) mentre que per als d’alta complexitat no concreta un perfil, sinó només les especialitats. No és la primera vegada que els centres educatius utilitzen aquest sistema, previst a la normativa, però la novetat d’aquest any és que totes les places que s’ofereixen per cobrir a través d’entrevistes estan publicades al web d’Ensenyament, perquè siguin públiques i els interessats puguin presentar-hi els seus currículums. Els directors han d’efectuar un mínim de dos o tres entrevistes per a cada vacant abans de prendre una decisió.

Sindicats critiquen aquesta manera de cobrir les places, en lloc de fer-ho a través de la borsa de docents, al considerar que equipara el sistema d’elecció de professors amb què donen ocupació les empreses privades per contractar els treballadors. En aquest sentit, el portaveu d’USTEC-STEs, Jaume Añé, va considerar que “aquest sistema de publicar les vacants, que els interessats presentin sol·licituds i després fer entrevistes, suposa la privatització absoluta de la provisió de places de treball públiques” i va afegir que és conseqüència del desenvolupament de la llei d’Educació de Catalunya.

Segons la relació de places publicades a la pàgina web, escoles d’Infantil i Primària de la província ofereixen 65 vacants per a docents que s’escolliran a través d’entrevistes. Alguns col·legis n’ofereixen només una, com per exemple el de Verdú, el Pràctiques I de Lleida ciutat o la Zona Escolar Rural Montsec, mentre que en altres en requereixen dos (com el Parc del Saladar d’Alcarràs), tres (Camps Elisis de Lleida o Mare de Déu del Carme d’Alcoletge), quatre (Santa Maria de Gardeny), cinc (Príncep de Viana) o sis (Pinyana de Balàfia). Quant als instituts, ofereixen setanta places. Entre d’altres, dotze al d’Alcarràs o Ciutat de Balaguer, onze al Joan Oró, set al Maria Rúbies, sis a La Mitjana o cinc al Manuel de Montsuar.

Es tracta d’una eina per prevenir, detectar i intervenir en situacions relacionades amb les drogues com intoxicacions, consum dins o fora del centre i tinença d’estupefaents, i es dirigeix a professorat de joves d’entre 12 i 21 anys en centres d’ESO i Batxillerat, FP de grau mitjà i programes de formació i inserció.El subdirector general de Drogodependència, Joan Colom, va afegir que busquen més acció preventiva que punitiva.

Els centres avisaran Ensenyament de casos de consum i venda de drogues Els centres educatius hauran de comunicar a les delegacions d’Ensenyament els casos greus de tinença, consum i venda de drogues. Així ho afirma el protocol de prevenció per a la detecció i intervenció sobre drogues a Secundària impulsat per Ensenyament i Salut, que s’aplicarà a partir del curs vinent. La subdirectora general de Suport i Atenció a la Comunitat Educativa, Gené Gordó, va dir que hauran d’informar també de les accions que prenen.

tracking