SEGRE

SOCIETAT CAMPANYA DE LA FRUITA

El servei d’atenció als temporers, desbordat

La Crida i veïns constaten que molts d’ells dormen al carrer || La Paeria admet que l’alberg no té places per a tots

L’oficina d’atenció de Santa Clara va obrir aquesta setmana.

L’oficina d’atenció de Santa Clara va obrir aquesta setmana.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El servei municipal d’atenció als temporers posat en marxa aquesta setmana està desbordat per la gran afluència de persones que acudeixen a treballar a la campanya de la fruita. La Paeria va admetre ahir que l’afluència és més gran de la prevista i que les places reservades a l’alberg Jericó no permeten donar allotjament a totes les persones que ho demanen, encara que moltes tenen contracte de treball i haurien de ser allotjades pel pagès, com marca el conveni del camp. Entre les nits del 15 i el 16 de juny s’han allotjat 126 persones i un 30% d’elles estan donades d’alta a la Seguretat Social.

La Paeria està aplicant una rotació de les persones allotjades, deixant gent fora “per evitar la sobreocupació” i el col·lapse del servei. A més, ha fet una convocatòria d’urgència als sindicats per exigir-los que els pagesos allotgin els seus treballadors.

La Paeria culpa els pagesos que no allotgen temporers que contracten i exigeix complir el conveni

Mentrestant, a les places del Centre Històric tornen a veure’s temporers dormint al carrer. Veïns del barri han constatat la seua presència en les últimes nits. “Aquest matí n’hi havia alguns dormint a la plaça del Dipòsit, amb les seues pertinences i maletes al costat”, va explicar ahir un veí, mentre que un portaveu de l’associació de Jaume I va assenyalar que alguns passen la nit a la plaça Cervantes i al carrer Boters. “Vam sol·licitar un reforç dels equips de neteja, d’agents de seguretat i de professionals que els atenguin al carrer, però no s’ha fet”, va indicar Josep Maria Muñoz, de la Plataforma del Pla de l’Aigua.

Per la seua part, Crida per Lleida va denunciar que fa una setmana que l’alberg del carrer Tallada està complet i que la Paeria no ha ordenat ampliar-ne les places. “Fa més d’una setmana que hi ha unes trenta persones dormint al carrer davant de l’alberg per la falta de llits disponibles”, va denunciar la formació, que considera que el tinent d’alcalde Xavier Rodamilans va mentir aquesta setmana sobre les places disponibles. Consideren que el pla d’atenció social ha començat tard i està ja desbordat. La Crida continua insistint en la necessitat de posar en marxa un alberg municipal per a aquest col·lectiu.

tracking