SEGRE

UNIVERSITAT

Proves d'aptitud per a aspirants a mestre

Prop de 300 alumnes s’han enfrontat avui a la UdL a dos exàmens per avaluar les seues competències comunicativa i logicomatemática, que han d’aprovar a més de la selectivitat per entrar en graus d’Educació

Proves d’aptitud per a aspirants a mestre

Proves d’aptitud per a aspirants a mestreMagdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Prop de tres-cents alumnes que volen cursar graus d’Educació s’han enfrontat avui a l’edifici polivalent del campus de Cappont de la Universitat de Lleida a la nova prova d’aptitud personal, que per primera vegada se separa de la selectivitat i que avalua d’una banda la seua competència comunicativa i raonament crític i, per un altre, la seua competència logicomatemática. Els estudiants es consideraran "aptes" si obtenen una mitjana aritmètica d’ambdós exàmens igual o superior a cinc punts sobre deu, sempre que cada un tingui una nota mínima de quatre.

La primera prova ha constat d’una part de comprensió lectora d’un text d’Umberto Eco sobre la mentida, una altra de centrada en l’expressió escrita en la qual els aspirants a mestre han hagut de redactar un text de tres-centes paraules i una altra en la qual havien de corregir errors ortogràfics. En el segon examen, han hagut d’ordenar xifres de menor a major, continuar seqüències, convertir mesures i també elaborar i analitzar gràfics.

Alumnes consultats han considerat que el nivell ha estat assequible i veuen bé aquestes proves addicionals per als graus d’Educació. No obstant això, alguns han criticat que fins març no se’ls va comunicar que haurien de fer aquests exàmens i d’altres han denunciat que tinguin un cost afegit (95 euros, han assegurat) i que hagin de fer-los sense saber la nota de selectivitat, fet que perjudica els que no han escollit carreres d’Educació en primera opció.

tracking