SEGRE

TRIBUNALS INVESTIGACIÓ

L'acusat del crim d'Acadèmia va fer un curs per violència masclista

Quan complia la condemna de cinc anys per segrestar l’exdona durant nou hores || També es va sotmetre a la presó a un tractament de drogodependència

Jordi Lanuza Rubinat, durant el judici per segrestar l’exdona el 2005.

Jordi Lanuza Rubinat, durant el judici per segrestar l’exdona el 2005.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Jordi Lanuza Rubinat, l’instal·lador de fibra òptica detingut per l’assassinat de la funcionària d’Ensenyament Amparo Soler Betés el mes de febrer passat al carrer Acadèmia, va assistir a un curs de reeducació per a maltractadors quan complia condemna a Ponent per haver segrestat l’exdona. Lanuza va ser condemnat per l’Audiència de Lleida el 2005 a cinc anys i tres mesos de presó per haver segrestat durant nou hores la que llavors era la seua dona. Per aquests fets, va complir més de quatre anys de presó, on va ingressar preventivament l’octubre del 2004. Tres anys després d’estar a la presó, Lanuza va seguir complint condemna al centre obert fins que, el desembre del 2009, va aconseguir la llibertat condicional. Durant l’estada a la presó, va fer un curs de reeducació per a maltractadors i també va assistir al programa de drogodependència, ja que ell mateix va reconèixer al judici que era consumidor d’alcohol i drogues.

Al cap de vuit anys de sortir de la presó, Jordi Lanuza Rubinat torna a estar tancat de forma preventiva després de ser arrestat pels Mossos d’Esquadra com a presumpte autor de la mort d’Amparo Soler Betés, de 61 anys. El cos de la funcionària d’Ensenyament va aparèixer sobre les onze de la nit del passat 17 de febrer. L’endemà, els Mossos ja van interrogar Lanuza com a principal sospitós i el jutge d’instrucció 4 de Lleida va ordenar el seu ingrés a presó provisional i sense fiança el passat 9 de juny, davant de l’allau de proves en contra i a l’haver-hi risc de fuga i destrucció de proves. La interlocutòria del jutge explica que la investigació policial ha determinat que, segons les càmeres de seguretat pròximes a l’habitatge de la víctima, l’acusat va ser l’únic desconegut que havia estat a l’interior de l’immoble durant la franja horària en la qual va morir la funcionària. De fet, Lanuza va estar trenta-quatre minuts a l’habitatge. La investigació apunta que agressor i víctima havien quedat el dia del crim perquè Lanuza fes una instal·lació a l’ordinador portàtil de la dona. Els investigadors van trobar sang a la jaqueta que l’acusat portava aquell dia, així com al cotxe, encara que l’arma homicida i el portàtil de la víctima encara no han aparegut.

tracking