SEGRE

RENFE

Desenes de lleidatans atrapats en un AVE amb vora 4 hores de retard

Procedia de Sevilla i va patir una avaria mecànica que va obligar a parar diverses ocasions || L’aire es va aturar i els passatgers van suportar altes temperatures

Passatgers afectats, alguns d’ells lleidatans, quan van sortir a un baixador.

Passatgers afectats, alguns d’ells lleidatans, quan van sortir a un baixador.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Desenes de lleidatans van viure aquest diumenge un viatge d’AVE infernal des de Sevilla després que el tren patís una avaria mecànica que va obligar a parar el comboi en diverses ocasions, va deixar els vagons sense aire condicionat i va acumular un retard de gairebé quatre hores a arribar a Lleida.

El calvari va començar ja a l’estació de la capital andalusa quan abans de la sortida, prevista a les 14.50 hores, es va produir una apagada al tren que va obligar a retardar la sortida uns vint minuts. El trajecte es va desenvolupar amb normalitat fins a Còrdova, però poc després d’abandonar l’estació va començar a fallar l’aire condicionat i, finalment, el tren es va parar del tot.

El tren va sortir amb retard de la capital andalusa i va arribar a Lleida a les 10 de la nit i no a les 19.16

“Vam estar 20 minuts aturats, sense aire i sense poder sortir dels vagons. Al final van obrir per una noia passatgera es va marejar”, va explicar a aquest diari una passatgera lleidatana del comboi en què viatjaven, entre d’altres, un grup de 24 persones del Col·legi d’Arquitectes de Lleida que tornava d’un viatge cultural a Sevilla.

Després de resetejar el sistema, el tren va emprendre de nou la marxa, però només va poder recórrer uns quants quilòmetres abans de tornar a aturar-se i a deixar de nou sense aire condicionat els passatgers.

Va ser al costat d’un baixador a Villanueva de Córdoba, amb una temperatura exterior d’uns 40 graus, ja que la màxima a la capital cordovesa va ser de 43. “La gent llavors va sortir del tren, fins i tot saltant a les vies. L’aigua i les begudes de la cafeteria s’havien acabat. Era un calvari”, va assegurar aquesta passatgera. Les aturades van ser contínues fins pràcticament mig camí entre Madrid i Saragossa, amb la ventilació funcionant de forma intermitent.

El personal de bord de la companyia va repartir aigua i entrepans entre els passatgers afectats, aproximadament 300. Segons van explicar a aquest diari fonts de Renfe, la causa de la incidència va ser una avaria mecànica, encara que als passatgers se’ls va informar per megafonia que es tractava d’un problema informàtic que no es va poder solucionar definitivament fins a l’arribada del comboi a Saragossa.  

Els passatgers van sortir a un baixador per la calor en una aturada, alguns fins i tot saltant a les vies

Encara que estava prevista la mesura d’un canvi de tren si era necessari, finalment Renfe no hi va optar. L’arribada a l’estació de Lleida-Pirineus es va produir cap a les deu de la nit, gairebé quatre hores més tard de l’hora marcada a l’horari, les 19.16. Des de la companyia van assegurar que es retornaria el 100% del preu del bitllet als passatgers, com a compensació del retard.

A part d’aquests viatgers, també es van veure afectats tots els passatgers que tenien previst agafar aquest tren en estacions successives i als quals Renfe va oferir la possibilitat de ser recol·locats en combois amb altres horaris, sempre que tinguessin places vacants.

tracking