SEGRE

L'acusat d'esquarterar un home a Lleida afirma que és innocent

El judici ha començat aquest dilluns

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cruz Javier de los Santos, el ciutadà dominicà de 39 anys acusat d’esquarterar un home a la Mitjana de Lleida s’ha declarat aquest dilluns innocent de tots els càrrecs. S’enfronta a una pena de 13 anys de presó per un delicte d’homicidi i de profanació del cadàver. Segons la fiscalia, Cruz Javier de los Santos el juny del 2011 va matar i esquarterar al seu veí, amb el que havia tingut una discussió per un tema de roba. Les restes van començar a aparèixer a principis de juliol al pantà d’Utxesa.

Ell, però, ho ha negat tot aquest dilluns en el primer dia de judici i afirma que va marxar d’Espanya per què tenia una ordre d’expulsió.

Al seu costat ha declarat el seu cunyat, acusat d’encobriment i per al que demanen dos anys de presó. Ell i la germana de l’acusat, segons la fiscalia, el van ajudar a fugir en comprar-li un bitllet amb sortida de l’aeroport del Prat de Barcelona amb destí Santo Domingo. Ell, però, també ho ha negat i diu que en la declaració davant de la policia va reconèixer els fets perquè era la manera més ràpida de poder marxar cap a casa

Mentre, les defenses demanen l’absolució dels dos acusats ja que consideren que malgrat el relat presentat no hi ha proves que incriminin directament. A més encara falten per trobar restes, com el tronc de la víctima. No ho veuen així els Mossos d’esquadra per als que la successió dels fets, de les proves, i sobretot la fugida, i semblen indicar tot el contrari.

El relat dels fets

Els fets van tenir lloc el juny del 2011 quan l’acusat, Cruz Javier de los Santos, un ciutadà dominicà de 39 anys, era veí de la víctima, de la mateixa nacionalitat i de 51 anys, en un immoble okupat del carrer Paer Casanovas de Lleida.

Segons la Fiscalia, la relació entre els dos era molt tensa, i va haver de mediar entre ells la Guàrdia Urbana el 24 de juny quan van mantenir una discussió en ple carrer per un tema de roba, en què es van llançar mútues amenaces. Segons la Fiscalia, la víctima va ser vista per última vegada cap a les 12 hores del 26 de juny del 2011, moment en què es va iniciar una discussió amb l’acusat a l’habitatge de l’home mort. La baralla va anar pujant de to i l’acusat, “amb ànim d’acabar amb la vida” de la víctima, li va assestar diverses punyalades i el va matar.

Després, per desfer-se del cadàver, Cruz Javier de los Santos va arrossegar el cos per les escales fins al seu habitatge i el va portar a l’habitació, on el va esquarterar amb una serra, i va introduir les restes trossejades del cadàver en una maleta i bosses. La nit del 26 al 27 de juny, es va desplaçar fins a la Mitjana i va tirar les restes i la roba de la víctima al riu Segre. Les autoritats policials van trobar les primeres restes el 3 de juliol del 2011 al pantà d’Utxesa, i van continuar trobant parts de la víctima fins al 17 d’octubre d’aquell any, quan es va trobar el crani i roba tacada de sang de la víctima, així com un paper al seu nom.

Portada del 9 de juliol de 2011

L'acusat d'esquarterar un home a Lleida afirma que és innocent

L'acusat d'esquarterar un home a Lleida afirma que és innocentOscar Mirón

El presumpte esquarterador i el seu cunyat aquest dilluns al jutjat de Lleida.

L'acusat d'esquarterar un home a Lleida afirma que és innocentÒscar Mirón

tracking