SEGRE

El ple de la Paeria rebutja cedir espais municipals per al referèndum

Sí s'ha donat llum verda a restituir la dignitat dels funcionaris municipals víctimes del franquisme

Una de les votacions del ple sobre l'estat de la ciutat celebrat aquest dimarts.

El ple de la Paeria rebutja cedir espais municipals per al referèndumÒscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple extraordinari de l'ajuntament de Lleida sobre l'estat de la ciutat ha rebutjat una proposta de resolució de la Crida-CUP que demanava "la participació activa" de la Paeria amb la celebració del referèndum d'independència, previst pel pròxim 1 d'octubre, així com la cessió d'espais municipals per portar-lo a terme a la ciutat. La proposta ha estat tombada amb els vots contraris de PSC, Cs i PP.

L'alcalde, Àngel Ros, ha reiterat que el referèndum de l’1 d’octubre només es farà amb la col·laboració del govern municipal de Lleida si es fa "dins de la legalitat".

Tampoc ha prosperat la proposta del PDeCAT-Unió en defensa de l'ús preferent del català a l'ajuntament de Lleida.

Sí ha quedat aprovada amb el suport de tots els grups a excepció del PP la proposta de resolució d'ERC-Avancem que insta la Paeria a restituir la dignitat dels funcionaris municipals víctimes del franquisme.

També ha rebut llum verda la proposta de Ciutadans perquè la Paeria convidi a la selecció espanyola de futbol a jugar un partit a la capital del Segrià. La iniciativa ha rebut els vots favorables del PSC, PP i Ciutadans.

Durant la sessió, Ros ha anunciat que l’ajuntament ha arribat a un acord per adquirir l’edifici de la farinera La Meta, al costat de l’estació de Renfe.

tracking