SEGRE

EQUIPAMENTS

Ilerna contracta les obres i invertirà 4 milions en la seu del Barri Antic

Estarà a punt per al curs 2018-19 i acollirà totes les classes presencials que ara imparteix en diversos locals || L’edifici tindrà més de 4.000 metres quadrats

Imatge virtual del futur edifici, amb el gran porxo com a element més característic.

Imatge virtual del futur edifici, amb el gran porxo com a element més característic.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les obres de la nova seu del centre de Formació Professional Ilerna al Barri Antic començaran ben aviat, després que ja hagi firmat el contracte amb l’empresa que les portarà a terme, Constructora de Calaf. Maite Llorens i Jordi Giné, directora i adjunt a la direcció d’Ilerna, respectivament, van indicar que la inversió, incloent-hi l’equipament, s’acostarà als quatre milions d’euros.

El nou edifici s’ubicarà en un dels solars més grans del Barri Antic, el de La Palma 31-33. Tindrà una mica més de 4.200 metres quadrats, dividits entre una planta semisoterrada, planta baixa i quatre plantes més, a banda d’un espai sota la coberta. Giné va destacar que un dels elements emblemàtics serà un porxo central vidrat (vegeu la imatge superior) que permetrà visualitzar l’església de Sant Llorenç.

L’immoble ha d’estar enllestit d’aquí a catorze mesos, per la qual cosa estarà a punt per al curs 2018-19. Acollirà totes les classes presencials dels cicles formatius i de formació continuada, ara repartides entre diversos locals a Ronda i la Zona Alta.

Tal com va publicar aquest diari, Ilerna inverteix un altre milió en les obres per habilitar en un edifici del parc de Gardeny la seu per als cursos en línia, que estarà finalitzada al setembre. El centre preveu acollir els 5.000 alumnes online aquest estiu i compta amb uns 700 de presencials.

La plantilla, entre professors i personal d’administració i serveis, arribarà enguany a les 200 persones. Aquest increment va lligat a l’ampliació dels cicles de FP que imparteix, ja que n’ha sol·licitat cinc de nous.

Les claus

  • Distribució. Tindrà una planta semisoterrada amb sala d’actes i aules; planta baixa, que acollirà l’administració i una gran cafeteria, que Ilerna preveu treure a concurs; a la primera planta hi haurà una biblioteca oberta i una altra de tancada, a més d’aules; i a les plantes superiors, aules i espais per a tallers o sala de professors, entre d’altres.
  • Dos seus. Ilerna estrenarà al setembre la seua seu online a Gardeny. Quan estigui a punt la de La Palma, deixarà les que ocupa ara. 
Imatge virtual del futur edifici, amb el gran porxo com a element més característic.

Imatge virtual del futur edifici, amb el gran porxo com a element més característic.SEGRE

tracking