SEGRE

POLITICA

Àngel Ros anuncia l'adquisició de La Meta a canvi de solars a Ciutat Jardí i a Copa d'Or

Una operació valorada en 5,6 milions més 322.000 € per a la Paeria || L’alcalde veu una “ciutat de progrés” i PDeCAT, ERC, Crida i Comú censuren els seus pactes amb Cs i PP, que aquests defensen

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde, Àngel Ros, va anunciar aquest dimarts en el ple de l’estat de la ciutat un acord amb els propietaris de La Meta (el grup Vall Companys) per a l’adquisició, a través d’una permuta, de l’antiga farinera, tancada el 2012. El 2015, quaranta hores abans de les eleccions municipals, ja va fer públic un pacte de voluntats en aquest sentit i aquest dimarts va precisar els detalls.

La Paeria es quedarà l’edifici modernista de La Meta (construït per Morera i Gatell el 1915) i un solar annex (tots dos a la UA3), l’immoble on hi ha les oficines i part dels magatzems Docs. A canvi, els amos de la farinera rebran un solar municipal a Vallcalent i dos de l’Empresa Municipal d’Urbanisme al SUR 2 (Ciutat Jardí) i el SUR 5 (Copa d’Or).

Va precisar que aquesta operació d’intercanvi de finques està valorada en 5,6 milions, més 322.000 euros en metàl·lic per al consistori. “Passarem a ser el segon propietari de terrenys del pla de l’estació (el primer és Adif)”, va subratllar, i no va avançar quins usos tindrà La Meta.

Així mateix, va anunciar que el Museu de Còmic el gestionarà l’Escola d’Art, que han pagat factures de gas, llum i aigua a 811 famílies i que ja tenen 51 pisos de bancs, als quals n’afegiran vuit ben aviat, i que no es pot permetre l’okupació d’habitatges.

També va citar com a assignatures pendents “el manteniment de la ciutat, la recuperació del Centre Històric, l’habitatge a la Mariola, els tres polígons i pressionar altres administracions per a millores viàries”. Va acusar alguns grups de “confondre la tasca de control del govern amb la fiscalització obsessiva dels funcionaris, buscant il·legalitats que no existeixen” i va assegurar que continuaran governant “amb diàleg i pactes”.

Precisament, els seus pactes amb Ciutadans i PP van ser objecte de crítiques del PDeCAT i Unió, ERC, la Crida i el Comú, que tampoc van escatimar queixes per la gestió municipal.

Toni Postius (PDeCAT) veu necessari “un canvi” a l’alcaldia, Josep Maria Baiget (ERC) va dir que “les males companyies són tòxiques”, Pau Juvillà (Crida) va apuntar que la Paeria “ho té tot a la venda” i Carlos González (Comú) veu “clientelisme”. Ciutadans i PP van defensar que amb els seus pactes han aconseguit beneficis per als ciutadans.

Les propostes

Aprovades

Salut, ensenyament i Horta.

Les tres del PSC: instar la Generalitat a millorar l’atenció primària, finançar les escoles bressol i millorar l’Horta.

  • Selecció espanyola.

    Les de Cs: demanar un partit de la selecció espanyola a Lleida, avançar cap a una smart city i convenis amb ciutats aragoneses per fomentar intercanvis culturals.

  • Educació i projectes.

    D’ERC es va aprovar la d’un nou projecte educatiu de ciutat i la de restituir funcionaris que van patir repressió franquista i, parcialment, la que demana portar a la pràctica projectes aprovats, però es va rebutjar el punt d’elaborar plans estratègics d’esport, comerç i cultura aquest any.

  • Recepció a temporers.

    La de la Crida d’organitzar una recepció a temporers i al personal que els atén.

  • Bus nocturn i parcs.

    Les del PP: estudiar implantar un bus nocturn cap a zones de lleure, reajustar l’oferta de places d’escola bressol i construir la de Cappont si hi ha pressupost, i executar un programa de millora de parcs i fonts.

  • Energia i mobilitat.

    La del Comú per un pla integral per millorar l’eficiència energètica va prosperar parcialment i la d’una pla de mobilitat i urbanisme va ser unànime.

  • Rebutjades

    Català preferent.

    Del PDeCAT i Unió no va prosperar cap proposta: ni que el català sigui preferent a la Paeria, ni que actualitzi els acords aprovats ni la reducció de l’IBI a l’Horta.

  • Referèndum.

    Del Comú es va rebutjar bonificar l’IBI rústic i de la Crida, un estudi sobre la concessió de la neteja o recuperar el servei i que la Paeria cedeixi espais per al referèndum.

  • La Paeria ha acordat adquirir La Meta a través d’una permuta de solars municipals.

    La Paeria ha acordat adquirir La Meta a través d’una permuta de solars municipals.ITMAR FABREGAT

    La Paeria ha acordat adquirir La Meta a través d’una permuta de solars municipals.

    La Paeria ha acordat adquirir La Meta a través d’una permuta de solars municipals.ITMAR FABREGAT

    tracking