SEGRE

INICIATIVA

Demanen adequar pisos desvalisats per atraure joves al Barri Antic

Array

ArrayITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els veïns del Centre Històric insten les administracions públiques i els propietaris d’edificis de nova construcció que estan tapiats o desvalisats a fer una “mínima inversió” per recuperar-los i arreglar-los. “Seria una alternativa perquè gent jove s’animi a venir a viure al barri, en pisos nous”, explica Josep Maria Muñoz, de la Plataforma del Pla de l’Aigua, que apunta que aquest tipus d’iniciatives ajudaria a dignificar el Barri Antic.

Un d’aquests immobles d’habitatges està ubicat al carrer Sant Martí i un altre, a Sant Carles. També proposa de pactar algun tipus de conveni amb la Universitat de Lleida per llogar aquests habitatges a estudiants universitaris.

D’altra banda, diversos veïns del Barri Antic van manifestar aquest dimarts que continuen dormint desenes de temporers a les places del barri i fins i tot davant de l’alberg Jericó, ja que aquest equipament està ple.

Nogay Nodine, de la plataforma Papeles Para Todos, va lamentar que les reunions fetes per evitar aquesta situació no hagin servit de res. Per la seua part, la Paeria va admetre a aquest diari recentment que l’alberg Jericó no té places per a tothom i diu que els temporers haurien de ser allotjats pels pagesos.

tracking