SEGRE

El Comú de Lleida porta a la Fiscalia Anticorrupció les multes de regidors prescrites i Mínguez reitera que no hi ha hagut cap mena de favoritisme

El regidor del Comú Carlos Glez, aquest dijous a la Fiscalia Anticorrupció a Madrid.

El Comú de Lleida porta a la Fiscalia Anticorrupció les multes de regidors prescritesEl Comú de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Comú de Lleida ha presentat aquest dimecres a la Fiscalia Especial Contra la Corrupció, a Madrid, una denúncia per multes de trànsit i zona blava de regidors de l’ajuntament que han prescrit.

L’agrupació d’electors va fer públic l’1 de juny que ha tingut accés a informació que demostra que la Paeria ha deixat prescriure 57 multes a càrrecs electes (dotze regidors municipals i un diputat al Congrés per Lleida) des del 2005, imposades mentre estaven exercint la seua funció pública. Quatre d’ells són regidors en l’actual consistori i les sancions, que són de trànsit i de zona blava, van de 40 a 200 euros. També hi ha unes altres 14 sancions a edils donades de baixa per altres motius (com no localitzar l’infractor). Vuit dels càrrecs són del PSC i la resta de CiU (2), ICV (1), PP (1) i ERC (1).

De la seua banda, el govern municipal va xifrar en onze les multes a regidors de la Paeria –tant del govern com de l’oposició– que han prescrit sense arribar a tramitar-se entre el 2010 i el 2015, del total de 148 que els han estat imposades. La primera tinenta d’alcalde, Montse Mínguez, va assenyalar que l’índex de prescripció és similar al de la resta de ciutadans durant aquest període.

Aquesta tarda, Mínguez ha afirmat que les multes segueixen el seu tràmit ordinari i que no hi ha cap tracte específic pels regidors. "Tots som iguals", ha subratllat. Ha insistit en que les prescripcions es produïen pel poc temps que hi havia per tramitar-les i que ara l'índex de prescripció és menor gràcies als nous sistemes d'informació. "Són processos administratius en que els regidors no hi participem de cap manera", ha dit

CRONOLOGIA

SETEMBRE 2016

MAIG 2017

JUNY 2017

tracking