SEGRE

TRIBUNALS

El cos de la Mitjana va ser tallat amb una destral, un ganivet i una serra

Segons els forenses, la mort va tenir lloc entre 3 i 10 dies abans de trobar-se les restes, el juliol del 2011 || L’acusat es va barallar amb la víctima 2 dies abans del crim

L’acusat del crim, a l’esquerra, el primer dia del judici a l’Audiència, al costat de l’altre imputat.

L’acusat del crim, a l’esquerra, el primer dia del judici a l’Audiència, al costat de l’altre imputat.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La declaració de cinc metges forenses va tancar ahir la segona jornada del judici que se segueix a l’Audiència de Lleida contra Cruz Javier de los Santos, acusat de matar i esquarterar un compatriota dominicà el 26 de juny del 2011 i tirar les seues restes al riu Segre.

Segons els forenses, es van utilitzar fins a tres instruments per esquarterar el cos ja sense vida de Pedro José Morales Ramírez, de 51 anys, concretament, una destral, un ganivet amb tall i una serra. Cada una de les armes es va utilitzar per tallar un de les parts del cos que van ser trobades entre el juliol i l’octubre d’aquell any al pantà d’Utxesa i al parc de la Mitjana de Lleida.

Així mateix, els forenses van indicar que la mort de la víctima es va produir entre 3 i 10 dies abans que es trobessin les primeres restes, el 3 i 4 de juliol de l’any 2011. Això quadraria amb la investigació policial, que fixa la mort de la víctima el 26 de juny d’aquell any en un pis okupat del carrer Paer Casanovas, immoble conegut com la Moncloa.

Al crani, que va ser trobat el 17 d’octubre, es van trobar quatre lesions a les vèrtebres que indiquen, segons els forenses, que l’autor ho va intentar fins que va aconseguir decapitar el cos. La víctima va poder ser identificada per les empremtes d’una mà trobada i la pròtesi dental que conservava el crani.

En la jornada d’ahir, també van declarar dos agents de la Guàrdia Urbana que van separar acusat i víctima en una baralla que van protagonitzar dos dies abans del crim. “Tu i jo ens veurem les cares i ho arreglarem com homes”, es van dir els dos, segons els agents.

Així mateix, un altre urbà va explicar que una confident els va trucar per explicar que corrien rumors que l’ara acusat havia demanat una maleta de grans dimensions i una serra, i que al barri es deia que De los Santos havia matat Morales i havia fugit.

També van declarar dos germanes de l’acusat. Una va admetre que va acompanyar al seu germà a l’aeroport del Prat amb la seua parella, l’altre acusat per encobriment, però que mai li va confessar el crim, sinó que se’n va anar abans que l’expulsessin d’Espanya. L’altra va dir que Cruz estava a casa seua el dia del crim.

tracking