SEGRE

EQUIPAMENTS

Obre el museu del clima de Gardeny amb un programa d'activitats científiques i l'espai del llegat de Joan Oró

La inauguració oficial serà aquesta tarda, després que les obres s’iniciessin fa 9 anys

Obre el museu del clima de Gardeny amb un programa d’activitats científiques i l’espai del llegat de Joan Oró

Obre el museu del clima de Gardeny amb un programa d’activitats científiques i l’espai del llegat de Joan OróItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El nou Museu del Clima i la Ciència de Lleida, ubicat en una àrea de 5 hectàrees entre el parc científic de Gardeny i la Mariola, obre aquest dimecres a la fi. Les obres van començar fa nou anys i, després de diverses paralitzacions per falta de finançament i replantejament del projecte, aquesta tarda s’inaugura oficialment amb una pèrgola d’acollida central; l’espai tancat del llegat del científic Joan Oró -una de les poques àrees cobertes de l’equipament-; un aulari per a drons i una àmplia zona exterior que inclou un mirador 360 graus o la projecció d’una extensa àrea boscosa de pins.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha destacat aquest migdia la divulgació científica que ofereix l’equipament i ha subratllat el nou concepte d’equipament cultural, que evoluciona "del museu de vitrines al museu d’activitats". De fet, a partir d’aquesta tarda comença una programació de propostes com tallers d’astronomia o del funcionament d’una estació meteorològica, així com sessions de "cinema a la fresca". Les activitats les gestionarà la fundació Agenda 21 de la Paeria.

Per la seua part, l’arquitecte del projecte, Toni Gironès, ha eludit parlar de les pròximes fases d’actuació i ha indicat que el museu anirà evolucionant en funció de les necessitats dels veïns. "El mateix clima de Lleida estructura l’espai, que evolucionarà amb el pas del temps." El pressupost inicial de les obres ascendia als 7 milions d’euros però amb el replantejament de l’equipament, de moment s’han invertit uns dos milions.

Obre el museu del clima de Gardeny amb un programa d’activitats científiques i l’espai del llegat de Joan Oró

Obre el museu del clima de Gardeny amb un programa d’activitats científiques i l’espai del llegat de Joan OróItmar Fagrebat

Obre el museu del clima de Gardeny amb un programa d’activitats científiques i l’espai del llegat de Joan Oró

Obre el museu del clima de Gardeny amb un programa d’activitats científiques i l’espai del llegat de Joan OróL.R.

tracking