SEGRE

ALDARULLS

Jutgen un menor per haver agredit periodistes en una ocupació a la UdL

Els fets van tenir lloc el 2 de juny del 2016

Agressió a periodistes a la UdL el juny de l’any passat.

Agressió a periodistes a la UdL el juny de l’any passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat de Menors va acollir aquest dimecres la vista contra un dels acusats d’agredir dos periodistes de TV3 i un fotògraf de SEGRE durant l’okupació del Rectorat el juny de l’any passat.

La Fiscalia sol·licita que se li imposi al menor una condemna d’un any i nou mesos de llibertat vigilada pels delictes d’agressió i coaccions, mentre que quatre persones més, entre elles el raper Pablo Hasél, estan pendents que finalitzi la instrucció pels mateixos fets, pels quals també seran jutjats. Després de la declaració del menor i de les víctimes, el judici va quedar vist per a sentència.

L’agressió va tenir lloc el 2 de juny del 2016 quan diverses persones, entre elles el menor jutjat aquest dimecres, van increpar i van agredir dos periodistes de TV3 i un fotògraf de SEGRE.

La Fiscalia demana un any i 9 mesos de llibertat vigilada per al menor i també estan acusats quatre adults

Els dos primers van presentar sengles denúncies i, entre altres proves, es va aportar l’enregistrament de l’aldarull, que es va originar després de dos setmanes d’okupació del despatx del rector de la Universitat de Lleida contra la presència policial per protegir les classes de la subdelegada del Govern central, Inma Manso.

Després de fracassar la mediació i l’intent de desallotjament per part dels Mossos d’Esquadra, el dia 2 de juny del 2016 els okupants es van enfrontar als periodistes i al personal de la universitat, agredint tres comunicadors, als quals van llançar salsa, un líquid i també van tapar el cap amb una jaqueta, tot això registrat per les càmeres dels mateixos periodistes.

Finalment, l’okupació del Rectorat va finalitzar el 8 de juny del 2016, mentre que quatre joves més van ser denunciats pels Mossos d’Esquadra per atemptat a l’autoritat durant les protestes registrades a la universitat.

tracking