SEGRE

CRIM

La Fiscalia veu un cúmul d'indicis contra l'acusat de matar i esquarterar un home

Sol·licita al jurat una sentència condemnatòria basant-se en la sang de la víctima trobada a la seua habitació i la fugida precipitada d’Espanya || El jurat popular està citat avui per deliberar i dictar veredicte

El presumpte esquarterador i el seu cunyat aquest dilluns al jutjat de Lleida.

L'acusat d'esquarterar un home a Lleida afirma que és innocentÒscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fiscalia va mantenir aquest dimecres l’acusació contra Cruz Javier de los Santos, un veí de Lleida del qual considera provat que va matar un compatriota dominicà també veí de Lleida, Pedro Morales Ramírez, i va esquarterar després el seu cadàver per desfer-se de les restes al riu Segre el 26 de juny del 2011.

Així es va pronunciar aquest dimecres la fiscal en l’última jornada del judici que tenia previst allargar-se fins demà a l’Audiència Provincial de Lleida i que finalitzarà previsiblement avui amb el veredicte del jurat popular, encarregat de decidir si Javier de los Santos és culpable o no d’aquests fets.

La Fiscalia demana quasi 13 anys de presó per a l’acusat d’homicidi i profanació i dos anys per al seu cunyat 

En el seu al·legat de conclusions, la fiscal va mantenir l’acusació contra Javier de los Santos, per al qual demana una condemna de dotze anys i sis mesos de presó per homicidi i cinc mesos per profanació de cadàver, pel cúmul d’indicis que hi ha en contra seu. És cert que la fiscal va reconèixer que no hi ha una prova directa que impliqui l’acusat en els fets, però sí que n’hi ha d’indirectes.

Entre aquestes va citar els nombrosos rumors a la comunitat llatina de com havien ocorregut els fets. Així mateix, la fiscal va recordar que les restes de sang van ser trobades només a les habitacions que ocupaven tots dos a l’edifici okupat conegut com La Moncloa, al carrer Paer Casanovas, i no a la resta.

També va destacar les contradiccions en les versions de l’acusat i dels testimonis, així com les del seu cunyat, també jutjat per un delicte d’encobriment, que en la seua primera declaració judicial va dir que Javier de los Santos li havia confessat el crim i que se’n va desdir dilluns davant de l’Audiència.

De fet, la fiscal va destacar la fugida precipitada d’Espanya dos dies després del crim, sense que s’hagi provat que tenia una ordre d’expulsió com ell al·lega. “Ha estat gairebé un crim perfecte”, va assenyalar, i va considerar provat que l’acusat va poder encobrir els fets amb ajuda de la seua família.

La defensa diu que el crim el van cometre altres i vol l’absolució El rastreig de les trucades dut a terme pels Mossos apunta a contradiccions entre l’acusat i el seu entorn. Segons va declarar aquest dimecres un dels agents, el dia del crim l’acusat estava a prop del lloc, quan ell ho va negar. Per la seua part, els forenses de Lleida van destacar “la ira continguda” que presentava l’acusat quan es van entrevistar amb ell. La defensa, al seu torn, va demanar-ne l’absolució al considerar que no s’ha demostrat que el seu client sigui l’autor i va apuntar la hipòtesi que altres persones ho van fer i el van implicar a ell per drogues. L’advocat de l’acusat d’encobriment va demanar l’absolució al considerar que el client no va ajudar a fugir el cunyat i, si ho va fer, ha de ser eximit com a familiar. En la seua última paraula, Javier de los Santos va negar haver fugit i va dir que és innocent.

tracking