SEGRE

SALUT HOSPITAL

L'Arnau incorporarà aquest any la cirurgia plàstica reconstructiva

Preveu contractar dos especialistes aquest estiu per iniciar el servei, que evitarà trasllats a Barcelona || Actualment només ofereix la reconstrucció mamària

La façana de l’hospital Arnau de Vilanova, el de referència a tota la província de Lleida.

La façana de l’hospital Arnau de Vilanova, el de referència a tota la província de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’hospital Arnau de Vilanova incorporarà ben aviat dos cirurgians plàstics, la qual cosa permetrà portar a terme intervencions reconstructives per a persones que els ha quedat la pell danyada per un accident o una malaltia (no inclou la cirurgia estètica). El cirurgià en cap de l’Arnau, Jorge Olsina, va destacar que es tracta d’una de les úniques especialitats que quedaven pendents a l’hospital, que ja va incorporar la cirurgia toràcica i la pediàtrica programada, i que permetrà evitar trasllats de pacients a Barcelona. “Podrem tractar víctimes d’accidents de trànsit, lesions cutànies per melanomes, reconstruccions mamàries, empelts... l’únic que no farem seran cremats, perquè està centralitzat en una unitat especialitzada a Barcelona”, va explicar.

Actualment, l’Arnau només oferia el servei de reconstrucció de la mama a víctimes de càncer, gràcies al fet que un cirurgià ve periòdicament des de Barcelona per operar-les. Evitar trasllats a la capital catalana és important en aquest cas, va destacar Olsina, perquè es tracta d’intervencions que requereixen cures posteriors, de manera que no és només que el pacient i la família hi hagin d’anar per a la intervenció, sinó que després han de tornar dos vegades per setmana pels tractaments postoperatoris, la qual cosa implica un gran trastorn per a les famílies.

L’hospital confia a tancar la contractació dels dos cirurgians plàstics aquest estiu. D’entrada s’incorporaran al servei general de cirurgia, encara que en un futur podria crear-se un servei propi. L’àrea de Cirurgia de l’Arnau de Vilanova viurà una altra gran millora durant els propers anys amb la construcció de l’edifici que acollirà el nou bloc quirúrgic. Les obres començaran a final d’any, amb la fonamentació del nou edifici, que s’ubicarà en un pati que ara està buit. La construcció, que ja té pressupost compromès, es portarà a terme l’any que ve i després quedarà adequar i equipar l’interior, que incorporarà l’última tecnologia. La previsió és que els nous quiròfans puguin entrar en funcionament abans de quatre anys.

Molt abans, al setembre, s’estrenarà la nova Unitat de Cures Intensives (UCI). Les obres estan acabades i només falta l’arribada d’algun material. Serà molt moderna, amb una organització diferent a la que tenen altres hospitals que millorarà molt l’atenció a pacients crítics. Les dos actuacions les finança la Diputació.

És l’especialitat amb terminis d’espera més alts per a intervenció La cirurgia plàstica és l’especialitat quirúrgica amb un temps més llarg d’espera mitjà, segons l’estadística de llistes d’espera que va difondre ahir el ministeri de Sanitat. A Catalunya, al desembre hi havia 3.558 persones en llista d’espera per a una operació de cirurgia plàstica, amb una espera mitjana de 331 dies, molt per sobre de la mitjana estatal, que era de 189 i és la més elevada de totes les especialitats. De fet, Catalunya és la comunitat de l’Estat amb les esperes més llargues: 173 dies de mitjana. Les esperes per aconseguir visita amb un metge especialista també són les més llargues de l’Estat, amb una mitjana de 138 dies. No obstant, s’ha de tenir en compte que són els hospitals de Barcelona els que estan més saturats i tenen esperes més llargues, mentre que a Lleida i el Pirineu les demores són sensiblement inferiors.

tracking